реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Німецька газета про війну в Україні: «Щоденні битви в забутій війні»

Саме з цих слів розпочинається матеріал на тему російсько-української війни у найбільшому мілітарному німецькомовному журнал «Loyal» (https://bit.ly/3mWt9xY). Шеф-редактор видання, який побував на нашій передовій, був вражений війною у серці Європи, а сам матеріал посів першу обкладинку «Loyal» (Reservistenverband).

«В Україні вже сім років вирує війна. Фронт до районів окупантів – це смуга смерті й руйнування. За останні дванадцять місяців відбулося понад 2400 зіткнень. 59 українських солдатів загинули. «Loyal» оглянув зону бойових дій», – йдеться у першому абзаці статті, яка загалом зайняла 12 сторінок журналу.

Розповідаючи про війну, журналісти не оминули і особисті історії українських воїнів. Так, перша розповідь стосується вояка на ім’я Максим. Йому 26 років, він професійний імідж-звукорежисер. Чотири з половиною роки він служить в українській армії. Батальйон, до якого належить Максим, розмістив свій командний пункт в панельному будинку у Пісках. Місто, що вщент зруйновано російською армією, дуже вразило німців.

«Вікна першого поверху замуровані, входи в будинки захищені мішками з піском і маскувальними сітками. Місце знаходиться на захід від Донецького аеропорту. Від аеропорту майже нічого не залишилося. Нерегулярні російські формування спробували захопити прилеглі Піски напередодні Нового 2014 року. Українські військові змогли утримати місто. Бої в той час зробили Піски безлюдними», – пишуть журналісти.

Також у випуску розповідається про військового на ім’я Андрій, який тримає позиції у районі шахти «Бутівка», а також про небезпеку снайперів.

Редактор газети, який побачив все власними очима, розповідає що російська агресія насправді є не лише війною України, ця війна є великою загрозою для всієї Європи.

Наклад «Loyal» складає понад 125 тисяч екземплярів. Зайве говорити, що в той час, як російська пропаганда поширює антиукраїнські наративи своїми супутниковими каналами та міжнародними мовниками, подібні матеріали з української передової – є надважливими.
Європа повинна пам’ятати, аби не стати наступною.



Теги:шахта Бутівка, російсько - українська війна, Донецьк, Україна - Німеччина


Читайте також



Коментарі (0)
avatar