реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Німецька еліта його недооцінювала...

Хвилинка історичних цікавинок:

Німецька еліта його щоразу недооцінювала. Доки він не став канцлером, багато супротивників не сприймали його всерйоз через неоковирні промови і вбогі мітинги. Один редактор журналу називав його " жалюгідним телепнем"; інший писав, що його партія була "товариством нездар" і що народові не варто переоцінювати ярмаркову партію". Навіть після того, як вибори зробили нацистів найбільшою партією в Рейхстазі, Гітлера все ще вважали простаком, хвалькуватим ідіотом, якого кмітливі люди зможуть контролювати.

Франц фон Папен: " За два місяці ми запхнемо Гітлера в такий далекий кут, що він скавулітеме". Цього не відбулося. Власне, через 2 місяці Гітлер встановив повний контроль над німецькою державою, переконавши Рейхстаг ухвалити закон, що давав йому владу обминати конституцію, президента і сам Рейхстаг. Брак компетенції не стояв на заваді його амбіціям.

Прес-секретар Гітлера Отто Дітріх писав в своїх мемуарах " Гітлер, якого я знав": " За 12 років влади у Німеччині Гітлер спричинив в уряді найбільший безлад, що його коли-небудь знала цивілізована держава. Гітлер ненавидів, що йому доводиться читати документи, і регулярно приймав важливі рішення, навіть не глянувши у підготовлені для нього радниками папери. Його уряд перебував у постійному хаосі, чиновники гадки не мали, чого він від них хотів, і ніхто не був достеменно впевнений, хто і за що відповідав.

Він був одержимий ЗМІ та славою і часто, схоже, дивився на себе крізь цю призму. Він якось називав себе "найвидатнішим актором Європи".

Він шалено комплексував щодо власної необізнаності, воліючи або ігнорувати інформацію, що суперечить його думці, або гнівно накидатися на знання інших, коли його виправляли. Гітлер ненавидів, коли над ним сміялися, але полюбляв, коли об'єктами сміху були інші( він глузливо пародіював людей, що йому не подобалися).
Виявляється, що насправді не потрібен особливо компетентний чи функціональний уряд, щоб робити жахливі речі.

Оксана СТРОГАНОВА



Теги:Гітлер, Оксана Строганова, перемога Зеленського, Реванш, команда ЗЕ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar