реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Нікалай Азаров — син Яана Пагла і праонук Яана Пагла

Крилату фразу Прем'єр-міністра України Нікалая Азарова «Да пашлі ви!» можна вважати естонським сленгом. Так жартують українці, дізнавшись про справжню національність одіозного глави уряду, який так і не вивчив української мови.
Азаров — справжній естонець, син і онук лютеран із передмістя Тарту. Неспростовні докази, в тому числі й фотографічні, зібрав нинішній посол Естонії в Україні Яан Гейн. Щоправда, українські ЗМІ продовжують тиражувати неправильну транскрипцію естонського прізвища Pahla, в якому слід ставити наголос на перший склад, а естонське «h» вимовляти як українське «г».

Прем’єр-міністр Микола Азаров отримав у подарунок від глави уряду Естонії Андруса Ансипа книгу з відомостями про естонське походження глави українського Кабміну.

Азаров також відвідав повіт Йигевамаа в центральній Естонії з метою знайомства з минулим своїх родичів, повідомили естонські ЗМІ.

Згідно з документальними джерелами, батько Прем’єр-міністра України, гірський інженер Яан Пахло, естонець за національністю, народився на хуторі Лайузе в Йигевамаа. Микола Азаров народився 17 грудня 1947 року в Калузі (Росія).

Прізвище український Прем’єр носить по материнській лінії. Азаров називає себе етнічним росіянином і неодноразово обіцяв почати вивчати українську мову.

Повністю публікацію можна прочитати в газеті "Сіверщина" за 16 червня



Теги:естонці, Азаров, родовід


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Азаров - сотрудник российских спецслужб и человеконенавистник !
Он с Путиным "классно" разыграли спектакль : "Хороший Азаров" требует дешевый газ, а "плохой Путин" - не дает!!!
Еще в 80-е КГБ заслали Азарова в Украину для контроля за золотодобычей, а после Независимости, оставили, как диверсанта на территории потенциального противника для подрыва экономики!!!
avatar