реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Незаконні ліки не пропустили

На Чернігівщині запобігли незаконному ввезенню партії лікарських засобів

Спробу незаконного ввезення в Україну партії лікарського препарату «Коэйт-ДВИ» призупинено у пункті пропуску «Нові Яриловичі». Громадянин Росії прямував із Республіки Білорусь на автомобілі Форд Мондео. Для перетину кордону він обрав смугу спрощеного контролю, так званий, «зелений коридор». Про наявність 50 комплектів лікарського засобу для згортання крові чоловік вирішив не повідомляти. Проте не так сталося, як гадалося…

Питання виявлення і припинення спроб незаконного ввезення в Україну лікарських засобів перебуває на особливому контролі інспекторів Чернігівської митниці Міндоходів. Якщо виникає щонайменша підозра на можливе правопорушення, проводиться ретельна перевірка. Під час перевірки спільною оглядовою групою салону транспортного засобу 39-річний громадянин заявив, що переміщує передачу свого знайомого з ліками. Медичні препарати знаходились в багажному відділенні у двох поліетиленових пакетах. До складу кожного з 50-ти комплектів входили флакон препарату для приготування розчину, стерильна вода, дві голки для ін’єкцій та стерильний набір для вливання. За попередньою оцінкою вартість затриманого становить понад 96 тисяч гривень.

Намагаючись перемістити через кордон ліки таким чином, громадянин діяв всупереч українському законодавству. Він порушив норми і порядок ввезення в Україну лікарських засобів, а також порядок проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю.

Відносно нього складено протокол про порушення митних правил, ліки затримані до рішення суду.

Головне управління Міндоходів
у Чернігівській області



Теги:митниця, Контрабанда, незаконні ліки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar