реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Незаконне прослуховування перших осіб держави - загроза державному суверінітету

Народний депутат України, голова Української народної партії Юрій КОСТЕНКО звернувся в Генеральну прокуратуру з вимогою перевірити інформацію про прослуховування, яку було оприлюднено Інтернет-ресурсом Wikileaks.
КОСТЕНКО вимагає від Генерального прокурора «перевірити інформацію», оприлюднену Wikileaks, згідно якої комерційні компанії «Altron» (Харків) та «Delta SPE» (Київ) «здійснюють незаконне прослуховування телефонів українських громадян, а їх пристрої для прослуховування встановлені всіма операторами мобільного та фіксованого зв’язку, в тому числі, компаніями «Київстар», МТС, «Укртелеком», «Life» та «Beline». Політик з посиланням на повідомлення українських ЗМІ зазначає, що «головним постачальником технологій «прослушки» для згаданих українських компаній стала російська компанія «Сюртель», пов’язана з російськими силовими структурами, а серед клієнтів компанії «Altron» є МВС, Міноборони України, СБУ, Державна податкова адміністрація тощо».
«Така діяльність комерційних структур не лише порушує конституційні права українських громадян, а й створює значні загрози національній безпеці України та навіть її державному суверенітету», – вважає КОСТЕНКО. Він нагадав у зверненні про «політичні скандали, пов’язані з незаконним прослуховуванням перших осіб держави – президентів КУЧМИ та ЮЩЕНКА, екс-прем`єр-міністра ТИМОШЕНКО, членів Конституційного Суду, народних депутатів, керівників Генеральної прокуратури тощо».
Голова УНП вимагає у Генпрокуратури «встановити власників компаній «Altron» та «Delta SPE» та вжити заходів, передбачених законодавством для захисту конституційних прав громадян, державної таємниці та національних інтересів України».
Прес-служба УНП










Коментарі (0)
avatar