реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Невже Янукович боїться "Сіверщини"?

Віктор Янукович на Чернігівщині: „Я приехал не сказки вам рассказывать... ”

Павло Пущенко, голова Чернігівського освітнього центру "Ініціатива"
Лідер Партії регіонів Віктор Янукович 2 жовтня, напередодні старту президентської передвиборчої кампанії, відвідав Чернігівщину. У візиті Януковича супроводжували понад десяток народних депутатів, зокрема керівник Чернігівського обласного осередку партії Григорій Маньковський, Дмитро Табачник, Олександр Волков, Олександр Кузьмук, Михайло Чечетов та місцеві партійці – голови фракцій в обласній та міській радах - Дмитро Шаповал та Володимир Вінниченко.

Спочатку Янукович завітав до школи в селі Сираї Козелецького району, якій подарував шкільний автобус та привітав з Днем вчителя колектив та учнів Проїхавши символічне коло з учнями довкола школи, лідер опозиції вирушив в Козелець.

Але в Сираях відбулася зустріч, яку не передбачали організатори. Місцевий чоловік років 50 – ти щось довго розказував охороні, яка, врешті, пропустила його до Януковича.

Чоловік на ім’я Артюх Павло Петрович розказав, що він служив разом з покійним відомим регіоналом Євгеном Кушнарьовим і для доказу показував військовий квиток та фото молодого Кушнарьова у військовій формі. Розчулений Янукович подарував колишньому однослуживцю Кушнарьова іменний годинник та фото на пам’ять.

В Козельці лідер опозиції завітав до Собору Різдва Пресвятої Богородиці, де взяв участь в молебні, а також привітав молодят, які там вінчалися та подарував їм телевізор.

Після обіду в Чернігові Віктор Янукович провів зустріч з трудовим колективом ЗАТ „Камвольно-суконна компанія „Чексіл”, де виклав своє бачення економічної ситуації в країні. „Я приехал не сказки вам рассказывать, это профессия тех., кто 5 лет уродывал нашу страну” – так жорстко Янукович відгукувався про дії прем’єр-міністра Тимошенко. В провину нинішньому уряду він, зокрема, поставив рекордні за весь час існування кредити МВФ; невиконання, дефіцит та фальсифікацію бюджету; зниження рівня життя громадян майже вдвічі; підрив власного виробника через необмежений і нічим необґрунтований імпорт; дефолт „Нафтогазу”; „спектакль” у відносинах з Росією та багато чого іншого.

На заводі Януковича супроводжував міський голова Чернігова Олександр Соколов, вдвох вони сіли і в броньований автобус лідера Парті регіонів і прибули разом до парку ім. Попудренка. Тут відбулося покладання квітів до Могили загиблих воїнів при звільненні м.Чернігів та М.М.Попудренка.

Після цього в Чернігівському обласному театрі ім. Т.Г.Шевченка відбулася годинна зустріч з партійним активом.

Завершився візит Віктора Януковича на Чернігівщину участю в урочистих зборах, присвячених Дню працівника освіти в Чернігівському міському палаці культури.

Саме тут відбулася найбільш неоднозначна подія. Разом з лідером Партії Регіонів на сцену перед повним залом працівників освіти Чернігова піднялися міський голова Олександр Соколов та голова обласної ради Наталія Романова – представник БЮТ. І це б виглядало таким собі передсвятковим єднанням політичних опонентів, якби не подальші події.

Слово для виступу ведуча заходу надала Віктору Януковичу. Той привітавши педагогів, зробив кілька критичних пасажів на адресу роботи уряду в освітній сфері та урочисто, під оплески залу та спалахи фотокамер подарував кожній чернігівський школі футбольні м’ячі. На цьому ведуча подякувала високому гостю та побажала йому щасливої дороги і всі троє – Янукович, Соколов та Романова залишили сцену. Далі почали зачитувати привітання для педагогів від іменні голови Верховної ради Володимира Литвина.

По факту голова облради „бютівка” Наталія Романова та міський голова Чернігова Олександр Соколов постояли на сцені, створюючи „масовку” Януковичу, так нічого і не сказавши в той момент.

На скільки це було запланована ситуація сказати важко. Думається, Романова та Соколов піднімаючись на сцену міського палацу культури разом з Януковичем, все ж сподівалися сказати кілька теплих вдячних слів чернігівським педагогам і від себе (що було б, врешті, логічним), а не лише виконати роль статистів.

Що ж, передвиборчий сезон політичних важковаговиків в Чернігові відкрито, на черзі -- Юлія Тимошенко

Павло Пущенко, голова Чернігівського освітнього центру "Ініціатива"

Від редакції "Сіверщини".
На заходи за участю Януковича обласний його штаб редакцію "Сіверщини" не запросив. Як не запрошували і на прес-конференцію голови міської організації ПР В.Вінниченка. Ми, чесно кажучи, не дуже й шкодуємо. За нашими даними, редакція "Сіверщини" -- в чорному списку регіоналів. Певно, саме так вони розуміють свободу слова...
До речі, нещодавно в редакції "Сіверщини" був лідер комуністів Петро Симоненко -- і нічого, посперечалися, поспілкувалися...






Коментарі (0)
avatar