реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

Невідомий Чернігів

19 січня в Чернігівському історичному музеї ім. В.В. Тарновського відбулася презентація нових надходжень – невідомих фотографій Чернігова 1913-1918 років: «Чернігів 100 років тому: фотографії з архіву родини М.В. Шамбона».
На презентації були представлені фотографії Мойсея Власійовича Шамбона – викладача французької мови Чернігівського реального училища. Мойсей Власійович Шамбон приїхав з родиною до Чернігова влітку 1913 року. До цього, він викладав французьку мову у навчальних закладах Санк-Петербургу.

У 2011 р. були встановлені контакти з нащадками М.Шамбона, які і зараз мешкають у Франції. Вони погодились передати електронні копії з оригінальних фотографій, що нині знаходяться у м. Ніеул-Сюр-Мер (поблизу Ля Рошеля, Франція).

Унікальний і до цього часу невідомий родинний альбом М.Шамбона містить понад 200 фотографій, 136 з них – це фотографії, які були зроблені у Чернігові в період з 1913 по 1918 рр., 66 фотографій містять загальні краєвиди міста і його будівель. На фотографіях зображені: повсякденне життя родини Шамбон, їх друзі, панорамні види міста і його вулиць (Соборної, «Красной», Театральної і Олександрівської площ), маловідомі будівлі, внутрішні види Чернігівського реального училища та події революції 1917 років.

Фото: Воробей Валентин



Будинок Шамбонів на Пятницькій вулиці


Миколаївська церква


Вид на Красну площу у Чернігові


Джерело








Коментарі (0)
avatar