реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Несподівано: казахський фронт московського патріархату

Казахстан, як відомо, - країна мусульманська. Але колишній ієромонах РПЦ Яків Воронцов об'явив про намір створити автокефальну православну церкву Казахстану. Тому що, Володимир Гундяєв, відомий як московський патріарх Кіріл, впав у етнофілетичну єресь "русского міра" і його треба судити як військового злочинця.
Вікіпедія дає довідку, що в Казахстані біля 20 відсотків населення вважаються православними, є три єпархії РПЦ, що об'єднують 230 парафій і 8 монастирів. Щоправда, це дані 2009 року.
РПЦ в Казахстані очолює митрополит Алєксандр Могільов, постійний член синоду РПЦ. Він родом з Кірова і в Казахстані чужак - тільки з 2010 року. Цікаво, що зразу після школи, в кагебістський час, йому вдалося вступити в Ленінградську духовну семінарію, а вже будучи архієреєм, очолював комісію по вивченню діяльності спецслужб у церкві. Зрозуміло - чужому ж не доручать...
Чи вдасться колишньому монаху створити автокефальну церкву в Казахстані - сумнівно. Але, як кажуть самі росіяни, ліха бєда начало! Головне, що війна в Україні хитає московську кремлядчину навіть і в Казахстані.

Вавсиль Чепурний



Теги:казахстан, РПЦ, Яків Воронцов


Читайте також



Коментарі (0)
avatar