реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

"Неоголошена війна" і доктрина партизанської Білорусі

Заняття Зимової школи журналістики чернігівської "Просвіти" сьогодні проходило у формі інтерв'ю з начальником регіонального медіа-центру Міністерства оборони підполковником Вадимом Мисником.

Гість охарактеризував сьогоднішню ситуацію як неоголошену війну Російської Федерації проти України. Вона йде інформаційно, економічно і на грані застосування гарячої фази: "Розвіддані підтверджують накопичення росіянами сил для наступу. Зокрема, у Клімово Брянської області прибули ешелони з танками, прибули літаки. Це не просто брязкання зброєю, а ми, як військові спеціалісти, бачимо розгортання підготовки для вторгнення - завезені військово- польові госпітали, пункти управління".

Підполковник Мисник запевнив, що українські військові поступово досягають паритету, зокрема, більше стратегічних об'єктів береться під охорону, готуються інші заходи з розуміння того, що в нинішніх умовах мова не може йти про фронтальний наступ, як на Курській дузі. Тому для протистояння Тульській та Псково- Чернігівській (який гумор долі у назві!) десантно- штурмовим бригадам готуються українські військові частини.

Загалом же підполковник В.Мисник переконаний, що для Чернігівщини більше підходить військова доктрина Білорусі, яку можна назвати коротко - партизанська війна: " У нас, чернігівців, це на ґенетичному рівні. І не треба боятися переважаючої сили російського окупанта - Росія зараз виставила проти України все, що вона може протиставити. А в нас великий мобілізаційний ресурс, великий рівень патріотизму і ми можемо перемагати на своїй території".

Детальніше читайте згодом. В тому числі - і про агентів ФСБ у чернігівських засобах масової інформації та в армії.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:мобілізація, медіа-центр міністерства оборони, Україна - Росія, російська окупація


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
какой-то бред сивой кобылы, ага - ща я пойду умирать за фирташей, тарут и коломойских - фиг вам
avatar
2
тоді сиди, жди Путіна - помреш від його куль
avatar