реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Не збрехне - не дихне.

Москва бреше завжди - така її натура. Ось і зараз ось по церкві.

1. Заступник глави адміністрації Президента України Ростислав Павленко вказує на неточність цитування та висновків, зроблених УПЦ (МП) в інформації про позицію Собору Польської Автокефальної Православної Церкви в питанні про автокефалію церкви в Україні.

Ось що завили про синод Польської автокефальної церкви московці (під маркою УПЦ (МП) - "згідно з думкою Помісних Православних Церков автокефалію надає Матір-Церква тільки після узгодження з предстоятелями всіх Помісних Церков. Необдумані і передчасні рішення у справі автокефалії в Україні можуть призвести до подальших розділень". Разом з тим, Собор підкреслив, що "в питаннях догматично-канонічних, не слід керуватися політичними міркуваннями".

А ось що польські архієреї заявили насправді - "У відповіді на лист Його Високопреосвященства, митрополита Київського і всієї України Онуфрія, який інформує про поточний стан Православної Церкви в Україні, висловлена чітка позиція Польської Автокефальної Православної Церкви, що церковно-канонічне життя Церкви повинно базуватися на догматично-канонічних засадах Православної Церкви. Порушення цих основ вносить хаос у життя Церкви "

Помітили різницю? Вона для непосвячених незначна, а між тим - спотворює суть.

І - зверніть увагу! ахтунг! - польські архієреї не називають Онуфрія главою УПЦ, а лишень "Православної церкви в Україні" - тобто, як і є, визнають його митрополитом частини РПЦ. Рівно, як і не звуть його "Блаженством" - бо такий титул має глава автономної чи автокефальної церкви, а Онуфрій таким не є. Він лиень один із десятків митрополитів російської церкви.

2. Після зустрічі делегації Константинопольського патріархату з главою Елладської церкви московити, переповідаючи публікацію грецької газети, раптом, у кінці, як вишеньку у кислі щі, додають - Константинополь призначить свого митрополита в Київ, а не надаватиме автокефалію. Ляп мокрими штаньми, себто рясою, об асфальт...

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:автокефалія, УПЦ МП, Адміністрація президента, Ростислав Павленко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar