реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Назва – гетьманська, а дії – бандитські

Мешканці села Шабалинів Коропського району скаржаться на дії агропідприємства «Гетьманське», яке розорало заплаву Десни.

Назва – гетьманська, а дії – бандитські. Саме так оцінили мешканці села Шабалинів Коропського району дії агропідприємства «Гетьманське», яке розорало заплаву Десни біля села.

Для висловлення протесту селяни зібралися на мітинг, куди запросили й представників підприємства – ті не приїхали. Більше сотні людей проголосували за припинення розорювання лугу і відновлення його.

«Заборонити ТОВ «Гетьманське» орендарю паїв далі розорювати луг в заплаві ріки Десна. І в подальшому до червня наступного року відновити ці землі до їх природного стану, тобто зробити залуження і заліснення» - так звучить їх рішення.

Проблема ускладнюється тим, що розорано паї селян, які самі здали їх агропідприємству в оренду. Щоправда, здали, як сіножаті, для косовиці та випасу худоби, а не як орну землю. Власники паїв також прийшли на сход і підтримали його рішення.

Щоб рішення було дієвим – вирішили звернутися до правоохоронних органів. А підприємству пригрозили розривом договорів оренди.
"Голос України"

На фото: селяни Шабалинова налаштовані рішуче.

Фото Суспільне\Чернігів.



Теги:розорювання лугів, Шабалинів, Екологія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar