реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Навіть домогосподарки вийдуть!

Пам'ятаю, як в дитинстві мене вразило, коли я читала, як перемагали британці в Другій світовій. Війна на блокованому острові була для всіх - там ніхто не казав "яка різниця - німецька чи англійська", хоча це мови з однієї германської групи, Лондон та інші міста нещадно бомбили літаки Люфтваффе. В часи тиші британці розчищали клумби від уламків і квітів та вирощували на них картоплю, моркву та буряки, тому шо крім Лондону і інших міст німці бомбили і кораблі з продуктами, і цивільні транспорти на морі, а не тільки військових. А ще мешканки Альбіону малювали собі замість панчох сіточки на ногах - навіть зі швом, як це було модно в 40-ві роки. Просто панчох не було в продажу. А здаватися німцям за парфюм та білизну, як це робили парижанки, їм не хотілося. Острів тримався зі всіх сил.

З початку війни в 14 році я думала, що ми теж на таке згодні - триматися разом, обходитися малим, не купляти нічого російського, щоб швидше перемогти. Але гібридна війна виявилася більше гібридною, ніж здавалося спочатку. За вісім років ми навчилися відбиватися, рухатися вперед - повільно, але все ж такі рухатися, а також зрозуміли, наскільки в Україні багато тих, кому "какая разніца".

Це все дає право на оптимізм, що ми відіб'ємось в випадку повномасштабного вторгнення РФ. Знаючи ворога, можу трохи передбачити події, якщо вони все ж такі спробують наступати.

План з 14 року в них навряд змінився - заваруха в Києві, протести, "влада неспроможна", "всі х..хли козли", "переворот" - як вони люблять медійно, на фоні всього - декілька локальних конфліктів по всієї карті навколо - на кордоні с Польщею та Литвою, війна Вірменії і Азербайджану, Грузія, яка може закипіти в будь-який момент, Молдова, яку просто можна залишити без газу і т.д. Під весь цей суцільний халоймес вистачить пару мін на вході в Одеський порт, щоб сюди назавжди припинили заходити торгівельні суда. Я не знаю про замерзлі волинські болота або спалені чернігівські ліси, але кусати вони почнуть з півдня раніше, ніж може нам може показатися.
Тому сьогодні в порт заходять два патрульних Айланди на Ocean Grand разом з допомогою США, тому британці готують разом з нашими ВМС операцію Orbital, тому Україна будує нові військово-морські бази, а ми будемо відбивати наше українське море всім, чим можна.

Навіть домогосподарки вийдуть. В капцях з качалками. Доказано другим травня. В Одесі.

Олена БАЛАБА



Теги:Олена Балаба, Одеса, російсько - українська війна, Україна - Великобританія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar