реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Навіщо збирає земельку в Чернігові КП «Паркування та ринок»?

Улюбленою темою чернігівських ЗМІ неодноразово ставали сумнівні дії депутатського корпусу міської ради при виділенні земельних ділянок для ведення бізнесу.
При чому за деякі з таких рішень одностайно голосували начебто ідеологічні супротивники депутати фракції Партії регіонів та ВО«Батьківщина».


Наприклад, 31 серпня 2011 року сесія Чернігівської міської ради переважною більшістю голосів надала громадській організації інвалідів «Надія» земельну ділянку безпосередньо біля входу до Центрального ринку по вул. Кирпоноса, 40 під будівництво торгівельно-офісного приміщення.
Іншим рішенням ті ж депутати проголосували за виділення земельної ділянки громадській організації «Допомога» по вул. Любецький для будівництва автостоянки.
Однак, такі рішення як ці скоріше виняток з правила.
Ніяких проблем не виникає з виділенням земельних ділянок улюбленцю депутатів усіх фракцій – Комунальному підприємству «Паркування та ринок», яке в останнім часом отримало чи не левову частку земельних ділянок для ведення підприємницької діяльності.
Судіть самі.
На початок 2011 року у постійному користуванні цього підприємства знаходилося 55 земельних ділянок. А ще три роки тому їх було лише 7(сім).
У 2010 році з них тільки 9 ділянок було освоєно і вони приносили прибуток. Інші земельні ділянки на початок 2011 року – це ринок біля «Ремзаводу», будівельні майданчики під торговельні ряди, павільйони, зупиночні комплекси (13 ділянок), а також сезонні літні майданчики з продажу кеґового пива, які були введені в експлуатацію у другому-третьому кварталах 2011 року.
Частина цих земельних ділянок, як наприклад на розі вулиць Попова-Ціолковського умікрорайоні «Шерстянка», розташована в зелених зонах і для будівництва тимчасових торгових павільйонів із полегшених конструкцій потребує ще й знесення дерев.
Але хиба це проблема для КП «Паркування та ринок».
Отже, КП «Паркування та ринок» перетворилося в чи не головного гравця на ринку дрібних торговельних послуг населенню і впевнено починає монопольно диктувати розцінки щодо вартості оренди торгівельних площ в місті і не тільки на ринках.
Невже в місті над Десною руками депутатів міської ради створюється черговий монополіст ? Мабуть, саме для цього депутати ще попереднього скликання міськради прийняли рішення про знесення усіх тимчасових торгових павільйонів у місті, що належали дрібним підприємцям.
Однак, не має жодних гарантій, що через певний час саме КП «Паркування та ринок» продадуть якомусь інвестору «в одні руки» разом з усіма земельними ділянками. До речі, саме так сталося з ВАТ «Чернігівпродтовари», контрольний пакет якого міськрада продала власникам сумнозвісної мережі супермаркетів ПП «Союз» напередодні місцевих виборів 2006 року.

Сергій Соломаха


P.S. За інформацією директора КП «Паркування та ринок» Юрія Кулешова, підприємством за 2010 рік отримано доходів від реалізації послуг на суму 1 млн. 893 тис. грн., сплачено податків всього на суму 1 млн. 233,2 тис. грн., до бюджету міста перераховано 55,4 тис. грн. від збору за припаркування автотранспорту, 340,4 тис. грн. – ринкового збору. Доходи підприємства збільшились на 20% у порівнянні з 2009 роком.

Павільйон 42 кв. м, побудований на земельній ділянці, що отриманій КП "Паркування та ринок" в постійне користування на розі вулиць Попова-Ціолковського згідно рішення міськради від 17 грудня 2010 року та рішення міськради про будівництво від 28 січня 2011 р.





Вигляд збудованого нового торгівельного павільйону та старого діючого кіоску з боку дитячого майданчика


Фендамент торгівельного майданчика на земельній ділянці, що надана в постійне користування КП "Паркування і ринок" станом на 1 грудня 2011 р. з пеньками трьох від "аварійних" дерев згідно акту обстеження, погодженого Державним управлінням охорони навколишнього природного середовмище в Чернігівській області 24 жовтня 2011 року.









Коментарі (0)
avatar