реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

Нашу Олю образили іноземці

Бронзову призерку Чемпіонату світу 2011 року, олімпійську надію України Ольгу Коробку дискваліфікували на чотири роки через виявлений під час допінг-проби заборонений препарат.
Про таке рішення, що надійшло з будапештської штаб-квартири Міжнародної федерації важкої атлетики, повідомляють іноземні спортивні сайти.

Повідомляється, що заборонений препарат був виявлений під час Чемпіонату Європи у Парижі, що відбувся у листопаді минулого року. На цих змаганнях Ольга Коробка виграла бронзову медаль.

Дискваліфікація, за інформацією ЗМІ, діятиме до листопада 2015 року.

На сайті Міжнародної федерації важкої атлетики у результатах Чемпіонату світу 2011, який проходив у листопаді в Парижі, навпроти прізвища Ольги Коробки, яке стоїть в самому кінці списку, стоїть позначка "DSQ", що означає - "дискваліфікована".

Позначка про дискваліфікацію вже з'явилася на сайті Міжнародної федерації важкої атлетики

Ольга Коробка, як пишуть польські видання, є однією із двох представниць Європи, які за всю історію важкої атлетики показала результат понад 300 кілограмів у поштовху і ривку.

У її активі - срібна медаль Олімпіади-2008 у Пекіні, вона також є триразовим чемпіоном Європи. Вона виступає у ваговій категорії понад 75 кілограмів.

Як пише "Спорт-Экпресс в Украине", на чемпіонаті Європи у Парижі, ставши бронзовим призером у суперважкій категорії, Ольга Коробка внесла у залік збірної України вагомі очки, завдяки яким жіноча команда отримала максимально можливі чотири путівки на Олімпійські ігри-2012 у Лондоні.

Проте тепер ці результати, імовірно, переглядатимуться.

Через три місяці після чемпіонату Європи у Парижі кельнські біохіміки виявили у пробі Коробки заборонений препарат. Який саме й у яких кількостях - у повідомленні не вказано.

"Спорт-Экпресс в Украине" пише, що дізнавшись про цю новину, Ольга у засмучених почуттях залишила тренувальний збір на олімпійській базі у Конча-Заспі.

Окрім того, наказом по профільному міністерству її тренер Василь Кулак звільнений зі штатного складу збірної України.
Бі-Бі-Сі



Теги:Ольга Коробка, видатні спортсмени, важка атлетика


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Не іноземці образили Олю, а тупість та безвідповідальність її лікарів та команди...
avatar