реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Нашій Політковській у Львові хочуть пам"ятник

У зв’язку з нещодавньою заявою міністра освіти і науки п. Табачника про доцільність запровадження обов’язкового вивчення в українських школах окремим предметом російської літератури та закиди на адресу Галичини в «дрімучому націоналізмі», а також небажанні вивчати більше мов львів"яни розпочали збір підписів під зверненням до обласної ради з такою пропозицією:

- передбачити в наступному бюджеті області кошти на відкриття в середніх навчальних закладах Львівщини факультативних навчальних курсів з вивчення історії, мови, літератури та культури кримських татар – національної меншини в Україні, яка найбільше постраждала від московського імперіалізму.

Враховуючи нещодавню заяву Президента Януковича про будівництво пам’ятника кату Сталіну в Запоріжжі за результатами місцевого референдуму, пропонуємо розглянути питання про проведення місцевого референдуму з питань доцільності встановлення пам’ятників герою Росії, жертві тоталітаризму - Анні Політковській у місті Львові та інших містах Львівщини.

Довідка:

Анна Політковська – (30 серпня 1958 - 7 жовтня 2006) – російська журналістка українського походження (дівоче прізвище -- Мазепа). Її родичем був Ісаак Мазепа -- голова уряду Української Народньої республіки, що походив із села Костобобрів на Чернігово- Сіверщині. Крім прямої професійної діяльності в грудні 1999 року Ганна організувала вивіз з-під бомбувань 89 мешканців грозненського будинку перестарілих, які її стараннями були розселені на території Росії. Однак улітку 2000 року 22 особи були повернуті в Грозний, «щоб продемонструвати усьому світу, що життя в Грозному налагоджується». Люди опинилися без води, ліків, їжі й одягу. У серпні 2000 року з ініціативи Ганни Політковською «Новою газетою» проведена благодійна акція «Грозний. Будинок перестарілих». Зібрано 5,5 тонни вантажу й близько 5 тисяч доларів. За серію репортажів із Чечні в січні 2000 року Ганні Політковської присуджена премія «Золоте перо Росії». Інші премії Ганни Політковської: премія Союзу журналістів РФ «Добрий учинок — добре серце», премія Союзу журналістів за матеріали по боротьбі з корупцією, диплом «Золотий гонг-2000» за серію матеріалів про Чечню.
Убита в Москві 7 жовтня 2006.




Теги:Чечня, Костобобрів, Політковська, Мазепа, табачник, Росія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar