реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Наші судді дорожчають

У порівнянні з попереднім роком, середня зарплатня суддів зросте на 106,7 відсотка - з 6,5 до 13,5 тисяч гривень. Пощастило також головам судів та їхнім заступникам – заробітна платня зросла приблизно до 15,7 та 14,2 тисяч гривень відповідно. Водночас іншим працівникам суддівського апарату чекати на значні надбавки не доводиться. Зарплати таких співробітників або збільшені на незначну суму, або навіть зменшені.

Підвищення зарплатні – це головний крок до зменшення корупції в судах, вважає нардеп Партії регіонів Вадим Колесніченко, який є головою підкомітету Верховної Ради з питань звільнення суддів та реагування на порушення законодавства у сфері правосуддя.

В той же час українські суди продовжують лишатися корумпованими, залежними не від закону, а від дзвінка влади. Жодна влада не провела ефективної судової реформи -- в тому числі, і колишній бютівець, що перейшов до регіоналів, Портнов. Тому й сьогодні актуальне прохання Віктора Ющенка: "Покажіть мені чесний український суд!". Сам він, до речі, також нічого не зробив для проведення судової реформи. Тож і підвищення зарплат суддям нічого не дасть, крім непомірного їх збагачення.



Теги:портнов, українські суди, Судова реформа, підвищення зарплати


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Підвищення зарплатні – це головний крок до зменшення корупції в судах, вважає нардеп Партії регіонів Вадим Колесніченко.

Ну это вообще пушка, может еще и судить начнут справедливо и по закону?
avatar