реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

НАШІ ГРАТИМУТЬ І МАРШИРУВАТИМУТЬ У ФРАНЦІЇ

Оркестр і балетна група Військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України з Чернігова представлятимуть нашу державу на міжнародному фестивалі духових оркестрів, який відбудеться у місті Сен-Кантен, що у Франції.

11 та 12 червня, у французькому місті Сен-Кантен відбудеться Міжнародний фестиваль духових оркестрів. До участі у фестивалі залучені творчі колективи музикантів з Нідерландів, Великої Британії та Франції. На запрошення організаційного комітету фестивалю братиме участь в ньому і представлятимуть нашу країну оркестр і балетна група Військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України з Чернігова.

Як повідомив, начальник центру – заслужений артист України майор Олександр Шевчук, для участі у цьому фестивалі колектив оркестру підготував спеціальну програму, в якій репрезентуватиме кращі музичні національні надбання, українські військові марші та світові хіти.

Військові музиканти з різних країн виступатимуть перед 35 тисячною аудиторію мешканців та гостей Сен-Кантену у спортивному палаці. А наступного дня пройдуть марш-парадом центральними вулицями міста.

– Наші музиканти представляли Україну, її Збройні Сили та Сухопутні війська за кордоном у понад 20 міжнародних програмах, концертах та фестивалях. Зокрема, у Німеччині, Чехії, Італії. А в 2008 році військовий оркестр та балет центру брав участь у міжнародному фестивалі військових духових оркестрів у французькому місті Жів’є. Тож знаючи музичні смаки публіки, творчий колектив підготував оригінальну концертну програму, програму дефіле й музично-стройову композицію, - підкреслив майор Шевчук. Окрім глядацької оцінки майстерності військових оркестрів, вони матимуть можливість обмінятися досвідом, поглибити свої професійні навички, збагатити музичний репертуар. На фестивалі буде визначено кращий духовий оркестр.



Теги:музиканти, Чернігів, Збройні Сили України


Читайте також



Коментарі (0)
avatar