реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Наш Бандера і їх Бегін

Кожного разу, коли посольство Ізраїлю буде засуджувати вшанування в Україні Степана Бандери, я буду публікувати пост про Менахема Бегіна.

Знайомтесь. Це - Менахем Бегін. Майже наш земляк, родом з Брест-Литовська. Лідер бойової організації Іргун.
З точки зору британської адміністрації Палестини - особливо небезпечний злочинець, керівник жорсткого терористичного угрупування, яке організувало десятки терактів. Навіть раз підривало готель.

Вбивало солдат британської армії під час Другої світової війни, в той час, коли ця армія воювала з гітлерівською Німеччиною.

Араби теж були дуже злі на Бегіна - і мали свої підстави для цього. Встиг Бегін повоювати проти німців і посидіти в совєцькому концтаборі як "британський шпигун".

Така складна біографія пояснюється просто - Менахем Бегін мав єдину мету в житті - створення незалежного Ізраїлю. І боровся за здійснення цієї мети усіма можливими методами.

Боротьба виявилась успішною - і Бегін став прем'єр-міністром Ізраїлю. Навіть отримав Нобелівську премію миру. А зараз в Тель-Авіві існує шосе Менахема Бегіна.

Степан Бандера теж боровся проти усіх окупантів України усіма можливими методами. Він теж мав головну мету свого життя - створення незалежної України. Окупанти та їх нащадки досі вважають його "терористом".
Степан Бандера встиг отримати смертний вирок від польського суду із заміною на пожиттєве ув’язнення. Майже всю війну відсидів у нацистському концтаборі. У цих самих нацистських концтаборах були закатовані його рідні брати. Бандеру вбив агент московських комуністичних спецслужб. Йому не вдалося дожити до здійснення своєї мрії - постання української держави. Якби склалося по-іншому, Бандера цілком міг стати прем'єр-міністром незалежної України. Може навіть і Нобелівським лауреатом.

Але так само як Менахема Бегіна вшановують в Ізраїлі, Степана Бандеру вшановують в Україні
Бо є незалежна Україна, за яку боровся і за яку загинув Бандера. І є право кожного народу шанувати своїх героїв, не зважаючи на зойки окупантів та їх нащадків.

Андрій ІЛЛЄНКО



Теги:Менахем Бегін, Степан Бандера, Україна - Ізраїль, Андрій Іллєнко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar