реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Нарешті уряд дізнався про вороже мовлення на Чернігівщині

Голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч звернувся до Кабінету Міністрів з проханням посприяти ліквідації монопольного становища російського телерадіомовлення на окремих територіях області. Про це він сказав на засіданні Кабміну 12 серпня, повідомляє «Укрінформ».

«15% території (Чернігівської області - ред.) покривається тільки російським мовленням», - сказав Валерій Куліч.

За його словами, відповідні скарги та звернення були надіслані як до Служби безпеки України, так і на адресу Міністерства інформаційної політики. Чернігівське товариство "Просвіта" імені ТюШевченка також послідовно зверталось до всіх складів ОДА та представника Нацради з питань телебачення і радіомовлення, але позитивної реакції не було.

У відповідь на звернення голови ОДА прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив міністру інформполітики Юрію Стецю з'ясувати, які саме території області не покриваються українським сигналом, й вивчити можливість будівництва ретрансляційних вишок.

Юрій Стець запросив голову Чернігівської ОДА наступного понеділка, 17 серпня, на засідання комісії, яка обговорить питання про трансляцію в області українських телеканалів. Надії на ефективність Стеця мало, бо це міністерство ще не вирішило жодної інформаційної проблеми навіть у зоні АТО, навіть щодо доставки української преси в Артемівськ та Слов'янськ, але поживемо- побачимо...



Теги:інформаційний простір, Стець, Чернігівська ОДА, СБУ


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
0
1
Складається враження, що міністр інформполітики не знає з якого боку підійти до вирішення проблем.
Так само і у віце-прем’єра Кириленка, якому підзвітний Стець, мов руки зв’язані. Наочний приклад тому - скасований ВРУ ківаловсько-колесніченківський закон, але не підписаний Президентом( на той час Турчиновим ). Нинішня гуманітарна сфера це ахілесова п’ята української державності. Бо кадри такі, що нічого не вирішують. Старі не хочуть, молоді не вміють.
avatar
2
Тут не питання вміння, - розум і здоровий глузд.
avatar
0
3
І я про це ж: потрібна мудрість у національно-патріотичному вихованні , а не совковий маразм, як у Ніжині - "хай все буде як було".
avatar