реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Наловили сотню карасів і штрафи

В Чернігівському і Талалаївському районах поліція викрила нищівників природи, які за допомогою зяберних сіток завдали збитків водним багатствам України на суму понад 15 тисяч гривень. У браконьєрів вилучено кількасот голів риби цінних порід, три гумові човни і п’ять сіток.

Перший порушник весняної заборони на риболовлю був задокументований в Талалаївському районі.

Тут співробітники кримінальної поліції в урочищі ставка «Софійчин» поблизу с. Поповичка затримали 33-річного місцевого жителя, який займався незаконним виловом риби сітками. При огляді місця події слідчо-оперативна група Талалаївського відділення поліції вилучила дві сітки зяберні та понад сотню карасів.

Наступного дня поблизу цього ж села але в урочищі ставка "Пивоварів" поліцією було задокументовано іншого браконьєра — 55-річного місцевого жителя, у якого при огляді виявлено дві сітки та півтори сотні карасів. Протягом двох днів на Талалаївщині браконьєри завдали водному господарству України збитків на сім тисяч гривень.

За обома фактами незаконного вилову риби відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом), що передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого. Тривають досудові розслідування.

Другого травня в Чернігівському районі поблизу села Дніпровське поліцейські підрозділу охорони водних ресурсів спільно зі слідчо-оперативною групою Чернігівського відділення поліції затримали автомобіль «Нива» та чотирьох його пасажирів віком від 35 до 50 років. При огляді салону авто було виявлено та вилучено два гумових човни та зяберну сітку та шість десятків щойно виловлених лящів. Сума збитку водному господарству склала близько 8 тисяч гривень.

За фактом браконьєрства відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом), що передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого. Про все це "Сіверщину" повідомив сектор комунікації обласного управління Національної поліції.



Теги:Талалаївський район, ГУНП в Чернігівській області, браконьєри, зяберна сітка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar