реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Наливайченко: Єдність опозиції – це єдиний шанс подолати окупаційний режим

Через провали в економіці, соціальній та зовнішній політиці влада програє ці вибори з тріском. Про це заявив громадсько-політичний діяч, голова СБУ (2006-2010) Валентин Наливайченко під час народних зборів на підтримку єдиного списку опозиції в Бучачі, Тернопільської області.

За його словами, єдиний шанс для влади – це купити виборців фальшивими «соціальними ініціативами».

«Влада робитиме махінації з поділом округів, влада хоче змінити виборчий закон, а ще більше влада прагне розколу опозиції», – відзначив Наливайченко.

На його переконання, єдність опозиції – це єдиний шанс подолати окупаційний режим.

«Зараз опозицію роз’єднують особисті конфлікти, які підживлюються владою. Ми мусимо бути об’єднаними», – заявив політик. – Неможливо йти на вибори трьома колонами, адже де три колони, там з’являться четверта і п’ята».

Він вважає, що єдиний опозиційний список та єдиний кандидат від опозиції на мажоритарний округ – формула української перемоги демократичних сил.

«Такий єдиний список можливий, коли буде створено єдину опозиційну партію», – підкреслив Наливайченко.

У свою чергу, представники громадськості Бучаччини під час народних зборів, в яких взяли участь кількасот чоловік, підтримали ідею єдиного списку опозиції. У прийнятій резолюції громадські активісти звернулися до лідерів опозиційних сил з закликом відкинути можливість походу на вибори кількома колонами та об’єднатися задля захисту української незалежності.

Зокрема, громадськість Бучаччини звернулася до Комітету опору диктатурі з проханням зробити все можливе для об’єднання опозиційних сил України.

«Тільки за умови єдиного опозиційного списку та висування узгоджених кандидатів на мажоритарних округах можлива перемога опозиції на виборах», – йдеться у резолюції.

Громадськість закликала політичні сили відкрити списки для нових облич.

«Кандидатами мають ставати не лише професійні політики, а й представники громадських організацій та ініціатив, відомі громадські діячі, які вже чимало зробили для українського народу», – наголошують учасники зборів.

Крім того, учасники зібрання оголосили про початок кампанії «Український вибір – 2012» – понадпартійний проект, який має на меті підтримати на місцевому рівні ініціативи опозиції та спільно боротися за чесні вибори.





Коментарі (17)
avatar
1
Як колишній соратник Ющенка спитай у нього, що тепер робити опозиції?
avatar
12
Так, так, саме у Ющенка - велиииикого спеціаліста по розвалу коаліцій!
avatar
2
Знову відбуваються підкилимні ігрища із складанням списків, внаслідок чого отримаємо у Раді нових "полум'яних опозиціонерів" типа Рибакова, Губського, Бродського, Лозинського, Головатого, Жванії , Балоги та іншої шушери. Чому цей процес не виноситься на обговорення народу? Знову кулуарні домовленності. Нічому не вчить життя опозицію!
avatar
4
Скоріше всього тому, що у Наливайченка авторитетних, достойних довіри виборців кадрів просто нема. Якби були, - він би їх показав і не намагався залучити в свою команду авторитетів громадських організацій. Не виключено, що король голий, достойної свити не має.
avatar
5
Пане Горяєв,слушно щодо кадрів.
Вас не дивує, що всі новоявлені велики столичні демократи не йдуть у існуючі десятиліттями націонал-демократичні партії, які мають хоч і пошарпані безуспішною боротьбою, але перевірені часом і посадами місцеві кадри, а намагаються набрати з нуля на місцях "темних" конячок або всеїдних "перекотиполе", що поміняли з десяток партій.
Приклади - практично всі новоутворені партії з 2005 року.
avatar
7
І дивує і не дивує - такі реалії нашого політичного життя.
avatar
3
Пан Наливайченко щодня говорить дуже розумні слова, а де його конкретні кроки? Він на конкретні кроки здатний, чи ні? Чи це, не дай Боже, другий Ющенко?
А влада поступово набирає козирі. Тігіпко розставляє свої комсомольські кадри по областям, економіка потихенько піднімається, податківці та митарі доходи бюджету піднімають замітно, - то ж "соціальні ініціативи" стають не такими вже й примарними. А як вони стануть реальністю? Що тоді такого розумного зможе сказати пан Напивайченко?
avatar
6
Опять нам, простым гражданам Украины, вешают «лапшу» на уши.
Разве Наливайченко что-то решает? И даже не надо на нём останавливаться! Вся оппозиция (хотя на самом деле она ни какая не оппозиция, а такой же рвач, как и существующая власть) разыгрывает свой спектакль. Конечно, хотелось бы услышать от этой «оппозиции» умные решения – но они, конкретно, ничего не говорят – боятся, чтоб не сболтнуть лишнего.
Никогда Украина не станет независимым (по настоящему государством) пока она не будет держать в своих руках все стратегические объекты – а они все проданы нашими «слугами» народа. Жаль.
avatar
8
Правильно, taras, тримати в своїх руках стратегічні об"єкти треба, але ж ще й треба ума, щоб побудувати таку економіку, щоби, коли за межами України щось трапиться, у нас це не аукалось. А де ж його, такого ума, взяти?
avatar
9
А вы знаете, как я устал в поисках своего депутата – своего защитника. Чтобы он мог меня защитить. Но я его не нахожу – наверное, они, депутаты, боятся быть искренними.
Никто не хочет говорить правду народу!
Да вы только вспомните – как нас, простых людей, кинули. Были референдумы – разные – никто их не учёл – мнение народа.
Украину продали за грош. А кто продал – того вознесли в герои. И все молчат –СМИ в первую очередь! Своими дурацкими законами, власть имущие, забрали у людей их деньги (Ощадбанк, Доверительные общества). Да ладно – надоело «плакаться» - всё равно это никто не читает. Особенно анонима «tarasa1313».
avatar
10
Ось що нас очікує: депутат Рибаков депутату Забзалюку: " Нам любые кандидаты нужны, любые, бл..ь.!" Главное, чтобы они были с нами. Те, которые имеют рейтинг на Западной Украине. По х.., откуда они там. Главное, чтобы у меня были эти рабы...Мажоритарку отдадим под них. Всю власть, которая есть: область, губернатор, главы администраций, СБУ, прокуратура - всё будет под него. Весь админресурс.Так жестко, что они оху..т."
А з нашого боку - Наливайченко з проханням про чесні вибори...
avatar
11
Чому ж один, - з ним ще залишаються Геращенко, Білозір, Герасим"юк...
avatar
13
Слова то розумні з вуст пана Наливайченка. Але, наймовірніше, він і сам у них не вірить. Бо ж кадровий розвідник, як ніхто інший має непогано знатися на психології українських вождів , з якими з'їв пуд солі.
І перша така колізія з партагеносе Ющенком!? Хто він сьогодні для більшості вчорашніх керівників-соратників? Звичайно що невдалий елемент політичної гри, де глядачами і учасниками виступає велика частина українського народу. А він, цей вождь - невдаха, мало того, що не бажає визнати провал великої компанії походу до влади від 2002 року, так ще й знов лізе, куди не слід, перешкоджаючи всім і вся у таборі так званої опозиції привести своє вбрання до вимог балу-маскараду!?
І ось тут провина вже і Валентина Наливайченка, який мав би, так як вміє і як йому підказує совість, сказати рішуче "ні" провідному аутсайдеру початку ХХІ століття в Україні. Бо суспільство порядних людей у випадку встановлення Ющенкового домінування на чолі 5=ї колони опозиції ніколи не зрозуміє пана Валентина.
Ось і проблема. Тому все, що наразі зі своїх вуст посилає у вигляді розумних маленьких творів про опозиційні союзи, загальні списки, єдиних кандидатів Наливайченко- то велика пустопорожня демагогія часу .
avatar
14
Нещодавно Віктор Ющенко запропонував "Нашій Україні" створити нове об'єднання опозиції - альтернативу Комітету опору диктатурі, він запропонував об'єднання НУ з : Конгресом українських націоналістів (КУН), Собором і Українською народною партією (УНП).
"Існуюча десятиліттями націонал-демократична партія" на це відразу ж погодилася, проте президія партії не підтримала ідею створення другого опозиційного фронту. Проти висловився голова політради НУ Валентин Наливайченко і член президії Сергій Бондарчук (екс-голови СБУ й "Укрспецекспорт" відповідно).
avatar
15
І Борис і Спудей констатують факти, але не видають ні пропозицій, ні ідей. тому цй приходиться робити мені.
Пропоную зібрати лідерів опозиційних сил в одному приміщенні, закрити їх на замок іне випускати їх звідти допоки вони не:
1. Виберуть єдиного лідера (без співголів!!!);
2. Напишуть єдину програму;
3. Приймуть рішення про створення єдиної опозиційної партії;
Всіх, хто ці об"єднавчі рішення не прийме, визнати розкольниками та лицемірами і піддати ганьбі та остракізму.
avatar
17
Пане Олександре,невже Ви н ерозумієте, що обидва новоспечені у 2010 році після звільнення з посад теперішні лідери-варяги партії "НУ" Н. і Б., дуже-дуже далекі від проблем партійного будівництва на місцевому рівні.
Тому ім легше "тушками" до когось прибитися під ці вибори, ніж розбудувати потужну національно-демократичну партію, яка здатна діяти постійно. На партію їм начхати.
Вважаю об"єднання залишків справжньої націонал-демократії на місцях(особливо у Центрі і Сході) більш важливим, ніж просто проходження 1-2 "тушек" на виборах 2012 року у ВРУ.
Невже після парламентських виборів боротьба з режимом Азарова-Януковича закінчується???
avatar
16
Здається мені така як зараз опозиція не те що не здатна, а не має права йти у Раду. За два роки донецької окупації нічим себе не проявила. Те що рейтинг партій злодіїв та проституток усього 17% - не її заслуга, а власне цієї партії (влади). Про нашу опозицію теперішню (її частину) добре сказав свог очасу поет В.Самійленко: "Кожна піч українська - фортеця міцна, де на чатах лежать патріоти" Про наших Професійних Українців краще й не скажеш.
avatar