реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Найбільше нас обслуговує США

За 9 місяців 2009р. обсяг експорту зовнішньої торгівлі послугами становив 3,6 млн.дол.США, а імпорту – 6,7 млн.дол.США. Порівняно з минулорічними показниками їх обсяги становили 71,5% та 41,8%. Сальдо зовнішньої торгівлі послугами склалося від’ємне в сумі 3,1 млн.дол.США.
У зовнішній торгівлі послугами приймали участь 76 підприємств та організацій області. Їх партнерами були 76 країн світу.
Домінуючу частку (88%) послуг підприємства області надавали партнерам із Російської Федерації, Кіпру, Німеччини, Білорусі, Канади та Сполучених Штатів Америки.
Основу експорту формували послуги транспорту, в обробній промисловості, готелів, послуги, пов’язані з діяльністю у сфері інформатизації та освіти.
Підприємства Чернігівщини найбільше отримували послуг від партнерів зі Сполучених Штатів Америки, Німеччини, Польщі, Російської Федерації, Сполученого Королівства та Кіпру. Їх частка становила 87% загального обсягу імпорту.
У структурі імпорту переважали послуги, пов’язані з державним управлінням, в обробній промисловості, готелів і ресторанів, послуги надані юридичним особам, транспорту та зв’язку, у сфері освіти.

Головне управління статистики Чернігівської області






Коментарі (0)
avatar