реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Надзвичайна подія: у Мрині витік газу (оновлено)

За нашими даними у селі Мрин Носівського району десь о 19-й годині учора стався неймовірно потужний вибух. Всю ніч місцеві жителі не спали. Смердить газом. Люди бояться. Багато машин МНС - біля 20 і пожежних.

Стало відомо, що на підземному газосховищі між селами Мрин та Плоске сталася розгерметизація запірної апаратури і газ фонтанував вгору на висоту до 50 метрів. Проте загоряння не сталося. Концентрація газу в повітрі не є критичною. Подання газу споживачам не припинялося, - повідомив прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій.
З метою забезпечення пожежної безпеки в населених пунктах Мрин та Плоске, які потрапляють в двокілометрову зону, виставлено 2 пожежні пости на автоцистернах підрозділів УДСНС області. Також до місця події було направлено відділення з ліквідації нафтогазових фонтанів аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Полтавській області.
За даними розвідки щодо загазованості повітря на території об’єкту та за його межами проведеної за допомогою газоаналізатору "Дозор" відділенням аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС України у Полтавській області було встановлено, що на відстані 300 метрів від фонтану спостерігається концентрація газу в повітрі близько 4-5% (Довідково: вибухонебезпечна концентрація газу в повітрі складає в межах від 5% до 20%, при цьому перший вибухонебезпечний поріг концентрації газу складає 10%).
На місці події працює 97 чоловік особового складу та 23 одиниці техніки, з них: від УДСНС у Чернігівській області - 38 чоловік та 12 одиниць техніки; від аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Полтавський області - 20 чоловік особового складу та 4 одиниці техніки; від відділення з ліквідації нафтогазових фонтанів (м. Ніжин ) 7 чоловік особового складу та 1 одиниця техніки та від ПАТ "Укртрансгаз" - 32 чоловіки особового складу та 6 одиниць техніки.
На території об’єкту технічним персоналом проводиться перевірка цілісності обладнання та розробляється план щодо ліквідації аварії.
До місця події працює мобільна оперативна група обласного Управління ДСНС у Чернігівській області на чолі із його заступником начальника з реагування на надзвичайні ситуації Ігорем Афанас’євим. Розгорнуто штаб з ліквідації на надзвичайної ситуації.
Для попередження вибуху та загоряння газоповітряної суміші всі під’їзди до небезпечної зони перекриті підрозділами Національної поліції.
На даний час пожежно-рятувальна техніка та особовий склад У ДСНС України у Чернігівський області приведено на посилений варіант несення служби та визначено резерв техніки на випадок найгіршого розвитку події. Вирішено питання щодо залучення, у разі необхідності проведення аеромедичної евакуації населення, гелікоптерів Спеціального авіаційного загону ДСНС України.






Теги:аварія, Мрин, витік газу, ДСНС


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Читайте новини, на сайті Укртрансгазу, від вчорашнього дня, а потім пишіть свої!Х
avatar