реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

На жаль, повені не буде…

На щотижневій нараді у міській раді Чернігова керівник відділу з питань протидії надзвичайним ситуаціям та цивільного захисту населення Григорій Годун повідомив, що фахівці цього року не передбачають великої повені, попри чималу кількість снігу, який випав. Натомість нижче за течією Десни, в тому числі і в Києві, повінь ймовірна. Хоча з Чернігова й вивезли 6 тисяч кубометрів снігу, щоб розчистити дороги, але загалом випало снігу мало для повені в межах міста.

Григорій Годун, зокрема, повідомив, що на сьогодні рівень води у Десні складає 246 сантиметрів над нулем поста спостережень, а вихід на заплави відбувається при висоті 700 сантиметрів. Тобто в запасі ще 4,5 метра.
Деснянське басейнове управління провело обстеження гідроспоруд на річці Стрижень – три ставки заповнені стовідсотково, вода буде з них скинута, щоб не було весною підтоплень.

Міський голова Владислав Атрошенко нагадав: «Тут потрібно дивитися, щоб ми Стрижень потім не залишили без води. Бо якщо захопитися всіма цими заходами – можемо випустити воду і залишитися з сухим Стрижнем».



Теги:Десна, Стрижень, Чернігівська міська рада, Повінь


Читайте також



Коментарі (0)
avatar