реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

На випускний -- у вишиванці!

У Тернополі преміюють тих, хто прийде на випуск у вишиванках
Видавати грошові премії сім’ям, які прийдуть у вишиванках на свято “Випускник-2010”, вирішили у Тернопільській міській раді. 29 травня атестати про закінчену середню освіту отримають близько 2 тисяч тернополян. Випускники будуть і у класичному вбранні, і у національних строях – як старовинних, так і стилізованих.

“Мерія уже третій рік поспіль нагороджує випускників в українській вишивці. Раніше на це виділялося 10 тисяч гривень – по тисячі десятьом переможцям. Проте цього року уперше будуть нагороджені ще й цілі сім’ї. Причому, що більше членів родини прийде на свято у вишиванках, то більше у них буде шансів виграти у конкурсі”, - сказав у коментарі Gazeta.ua прес-секретар міської ради Олег Удич.

Для нагородження із міського бюджету виділили 17665 гривень.
Родин-переможниць має бути п’ять. Кожній передбачено по 1177 гривень. Нагороджених випускників буде вдвічі більше, ніж звичайно. Вони матимуть дві номінації: “Традиційний український костюм” і “Сучасний український костюм”. Отримають, відповідно, вдвічі менше, ніж їхні попередники – по 589 гривень.

“Суми передбачені з урахуванням усіх податків. “На руки” переможці отримають круглі суми – по 500 та 1000 гривень”, - пояснив Удич.

Випускники подавали заявки на участь у своєму конкурсі. Родини ж будуть приходити і реєструватися уже безпосередньо під час випускного.

Як розповіла нам методист з виховної роботи міського управління освіти Світозара Хома, переможців у конкурсах буде визначати спеціальна комісія із семи людей.

“До складу комісії входять фахівці із народної вишивки та бісероплетіння”, - наголосила Світозара Олегівна. – Перевагу будуть віддавати тим родинам, які зберегли старовинну вишивку, традиції. Добре, якщо будуть не тільки батьки, а й дідусі-бабусі у вишиванках”.

Сайт "Народний оглядач"




Теги:Тернопіль, випускний вечір, вишиванка, Премія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar