реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

На війні з росіянами загинув наш земляк

На фронті російсько - української війни загинув наш земляк із Дігтярівки Новгород- Сіверського району солдат Іван Володимирович Воробей, 1999 року народження.

Про це повідомив обласний військовий комісаріат.

Іван Воробей перебував на посаді заступника командира бойової машини – навідник-оператор гірсько-штурмової роти 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади Збройних Сил України.

За даними штабу, під прикриттям вогню з гранатометів, великокаліберних кулеметів та мінометів 82-го калібру позиції українських захисників тут обстрілював снайпер.

Як зазначив комбат Володимир Бабанін, “9 листопада, 0 21:15, окупанти відкрили зосереджений вогонь зі стрілецької зброї по одному з опорних пунктів, що розташований впритул до Бахмутської траси. Командир роти, оцінивши тривалість та інтенсивність вогню, прийняв рішення на подавлення вогневих засобів противника. Першими в бій вступили розрахунки чергових вогневих засобів, по яких згодом окупанти відкрили вогонь з автоматичних та станкових гранатометів”.

“За таких умов, мною було прийнято рішення на застосування вогневих засобів батальйону та з метою недопущення переходу противника до активних дій – висування на визначені мною рубежі резервів. Підрозділ, що вступив у бій, під прикриттям вогню був своєчасно посилений. За годину вогнева активність ворога була повністю подавлена. Активних дій окупантів не допущено”, – розповів про зіткнення майор Бабанін.

“На жаль, в ході бою, висуваючись до бойових позицій, зазнав смертельних поранень солдат Іван Володимирович Воробей. Його бойовий побратим, солдат Євген Валерійович Летюк, намагався надати допомогу, кинувся перетягнути солдата до окопу, але також отримав смертельне поранення”, – сказав комбат.

За його словами, маневр вогнем дозволив подавив вогонь противника, але врятувати життя двох героїв вже не вдалося.

“Обоє військовослужбовців батальйону загинули як герої й навічно залишаться в наших серцях”, – додав командир.



Теги:Дігтярівка, Новгород - Сіверський район, загиблі герої, російсько - українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar