реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

На Седнівській ГЕС відкрили музей енергетики

Седнівська ГЕС розташована за 25 км від Чернігова на річці Снов. Щороку вона генерує майже 900 тис. кВт/год "чистої" електроенергії.

Обладнана турбінами, регуляторами і редукторами заводу "Фойт" -- Австрія та генераторами "Сіменс - Шуккерт", виготовленими ще в 50-х роках минулого століття.

Побудована ГЕС після війни для обслуговування шести сіл та колгоспів, а зводили її практично самі жінки. 1981 року станцію зупинили, а її унікальне обладнання збереглося завдяки єдиному міліціонерові, що її охороняв до відкриття у 1990-му.

До 20-річчя компанії "Чернігівобленерго" в приміщенні працюючої нині станції відкрито єдиний на Чернігівщині музеї історії енергетики. В експозиції -- понад 100 експонатів, фотохронік різних періодів, документальних матеріалів, найстарішому з яких понад 110 років.

Звертаючись до учасників церемонії, голова обласної ради Ігор Вдовенко висловив сподівання, що спільними зусиллями вдасться подолати усі негаразди і створити в області й державі енергетичну систему європейського рівня.

Під час заходу керівники області та компанії "Чернігівобленерго" заклали капсулу часу з посланням для нащадків. Голос України портал



Теги:музей енергетики, ГЕС, Седнів, Чернігівська обласна рада, Чернігівобленерго


Читайте також



Коментарі (0)
avatar