реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

На сцені засолювали огірки керівники Ніжина

З давніх часів в різних куточках планети зародилися звичаї вшановувати дарунки природи, які допомагали людям годувати їх сім’ї. З часом дарунки природи перетворювались не тільки в об’єкти промислу, але й в бренд того міста чи країни де вони вирощуються. Так у Флориді проводиться щорічний фестиваль морепродуктів, у Мюнхені – фестиваль пива.

Від традицій не відступають і жителі славетного Ніжина, тут влаштовується професійний фестиваль – огірка. Фестиваль «Його величність, Ніжинський огірок», в цьому році пройшов вп’яте, в рамках святкування Дня міста Ніжина, який зазвичай відзначають в середині вересня.
Відкриття фестивалю відбулося 16 вересня о 11:00 в парку ім. Т. Шевченка.

Захід стартував зі входу в міський парк. На огорожі розвернулася картинна галерея персонажами якої став Його Величність Ніжинський Огірок. А на території парку діяв виставковий калейдоскоп: презентація виставок та виробів, присвячених ніжинському огірку, смачні страви з цих овочів, конкурси, дегустації, сюрпризи та цікава розважальна програма.

Офіційну частину фестивалю розпочав міський голова Анатолій Лінник. Вітаючи ніжинців та гостей міста він підмітив: «Славна ніжинська земля не тільки своєю історією та людьми, а й особливим даром – вирощувати відомий у всьому світі огірок…»

Вже традиційно під час урочистостей фестивалю, міське керівництво привселюдно на сцені засолює огірочки в дубовій бочці. Але, спочатку пробували минулорічний запас. «До обряду» приєднались міський голова, його заступники Григорій Олійник, Сергій Осадчий, Ігор Алєксєєнко, начальник управління освіти Станіслав Крапивянський, директор Ніжинського училища культури і мистецтв ім. М. Заньковецької Володимир Дорохін, помічник народного депутата Тамара Стратілат. Після дегустації готували бочечку засолу на наступний фестиваль.

Комісія, що складалась з «незалежних» представників, в тому числі й з керівництва Ніжина, провела дегустацію і визначила найкращих спеціалістів приготування огіркових блюд. Учасники фестивалю здивували глядачів унікальними рецептами та стравами з огірків, продемонстрували власні соління та підтвердили, що ніжинська земля славиться майстрами оригінального огіркового промислу.

Після завершення виступів художньої самодіяльності настав час нагород. Їх було вручено учасникам фестивалю, в тому числі й шкільним, позашкільним, та виховним освітнім закладам.Нежатин

На фото: міський голова Ніжина Анатолій Линник з юними "оігрочками"



Теги:Ніжинська міська рада, ніжинський огірок, фестиваль


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Насправді, ніхто зараз огірки не засолює. Бо їх просто нема.
Сезон соління - липень-серпень. Кажу як технолог засолювального цеху Ніжинського консервного комбінату в роках 1983-86.
Тобто свято ніжинського огірка треба проводити на місяць-півтора раніше.
avatar