реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

На Менщині викрито браконьєра з 42 екз. незаконно добутої риби

21 липня 2021 року Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході проведення рибоохоронного рейду на водоймах Корюківського району викрито грубе порушення Правил рибальства, яке носить ознаки кримінального правопорушення.

На р. Десна, поблизу с. Максаки Менської громади чоловік виловлював рибу за допомогою сітки зяберної (одностінної). В протизаконний спосіб громадянин виловив майже 7 кг риби: плітка – 16 екз., лин – 6 екз., по 4 екз. синця та окуня, по 3 екз. плоскирки і ляща, по 2 екз. в’язя і щуки та 1 екз. білизни. Завдано збитків рибному господарству України у розмірі 4 301 грн. Браконьєром виявився мешканець с. Покровське Менської громади.

На порушника складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи будуть направлені до Менського районного суду для винесення рішення про притягнення винної особи до відповідальності. Водні біоресурси та заборонене знаряддя лову вилучено.

Нагадуємо, що за незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду порушники можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності за ст. 249 ККУ. На сьогодні цією статтею передбачений штраф у розмірі від 17 000 до 51 000 грн, або обмеженням волі на строк до трьох років. Ті самі діяння, якщо вони вчинені із застосуванням вибухових, отруйних речовин, електроструму або іншим способом масового знищення риби, звірів чи інших видів тваринного світу або особою, раніше судимою за кримінальне правопорушення, передбачене цією статтею караються штрафом від 51 000 до 85 000 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.
Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

за інф. Чернігівського рибоохоронного патруля



Теги:рибінспекція, рибоохоронний патруль, рибоохорона


Читайте також



Коментарі (0)
avatar