реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

На Ічнянському складі нагріли загребущі руки

Військова прокуратура з виїздом на місце здійснила вивчення стану дотримання законності щодо зберігання боєприпасів на військовому арсеналі, що у м. Ічня Чернігівської області.

Перевірка здійснена на виконання доручення військової прокуратури Центрального регіону України.
Було встановлено, що у липні 2017 року командування військової частини та комерційна структура уклали договір щодо проведення ремонтних робіт вантажної платформи в місцях зберігання боєприпасів та інших засобів ураження на загальну суму 199 тисяч грн. Гроші перераховані на рахунок виконавця.

Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.
Було складено і затверджено акти виконаних робіт, які не відповідають дійсності.

Під час огляду територій військової частини з’ясовано, що зазначені роботи на об’єкті не завершені і належний контроль якості та повноти виконаних робіт, комісією військової частини не проводився.

Окрім того, було виявлено низку порушень вимог керівних документів стосовно організації зберігання та розміщення боєприпасів, несення служби воєнізованою охороною частини, протипожежної безпеки, тощо.

За вищевказаними порушеннями військовою прокуратурою Чернігівського гарнізону Центрального регіону України щодо заступника командира військової частини та керівника комісії – начальника зберігання цієї військової частини, на кожного окремо складено протоколи про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 172-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Разом з тим, з метою виявлення причин та умов, які сприяли невиконанню вимог Закону України «Про запобігання корупції», на адресу начальника Озброєння Збройних Сил України в порядку ч. 3 ст. 65 зазначеного Закону, внесено подання з приводу надання неправомірної переваги суб’єкту підприємницької діяльності та безпідставному перерахуванню бюджетних коштів.
* * *
Військова прокуратура, як і органи прокуратури України, позбавлена права здійснювати перевірки дотримання вимог чинного законодавства України органами військового управління, військовими частинами та організаціями.

Зазначені заходи стосовно вивчення стану дотримання законності по організації зберігання та розміщення боєприпасів, здійснено на виконання доручення щодо проведення слідчих дій на іншій території, в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактом здійснення диверсії на території 48 Арсеналу у м. Калинівка Вінницької області і одночасно вжито комплекс заходів, спрямованих на усунення порушень вимог законодавства які регулюють порядок організації зберігання боєприпасів.



Теги:військові склади, Ічня, Корупція, військова прокуратура


Читайте також



Коментарі (0)
avatar