реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

На Чернігівщині закриють 10 шкіл

Якість освітніх послуг в малокомплектних школах області досить низька, тому планується закриття ще 10 освітніх закладів.

Про це сьогодні, 6 березня, під час прес-конференції у Чернігові повідомила заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова, пише Високий Вал.

Як вона повідомила, таке рішення не безпідставне, адже у ході перевірок було виявлено ряд порушень:

«Ми виявили те, що заяви подавало більшу кількість учнів, наприклад, 25 на початок року, потім лишалося 18 в деяких школах. Ми виявили зовсім низьку якість навчально-виховного процесу: дуже низький рівень по контрольних завданнях. Але мене вразила характеристика, яку дав своїм учням один з директорів такої малокомплектної школи, він написав, що: учні не виховані, учні не мають достатнього інтелектуального рівня, на олімпіаді жодного призу не взяли, тобто вони бездарні. Коли є такі коментарі від директора, більше запитань немає», - зауважила Романова.

Також на сьогоднішній день невиправдано високою залишається і сума, яку держава має сплачувати за одного учня малокомплектної школи:

«По деяких школах вартість навчання такого учня доходить до 30-45 тисяч. Це при тому, що вартість повинна бути на рівні 9-10 тисяч, це середня вартість по країні», - наголосила заступник голови ОДА.

Як підкреслила Романова, в цій проблемі страх батьків обґрунтований, адже в області жахливий стан доріг і це спричинює проблеми з підвозом дітей до школи, але людей в селах обіцяють не лишити з проблемою сам на сам:

«Ми бачили - зійшов сніг, зійшли дороги. Але в цьому році дуже велика сума виділяється на дороги, а по-друге, губернатор поставив завдання, щоб в першу чергу подали ті дороги на ремонт, по яким їздять автобуси. І ми далі будемо купувати шкільні автобуси», - розповіла Романова.

До речі, губернатора в Україні нема, губернатори - в Росії...





Коментарі (0)
avatar