реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Хто "врятує" вибори на Чернігівщині від зриву?(Оновлено)

Пізно ввечері 29 жовтня 2010 року Чернігівська обласна виборча комісія дала добро на друкування додатково 49217 бюлетенів по виборах депутатів до обласної ради в одномандатних мажоритарних округах в усіх районах області, крім міста Чернігова, Варвинського, Носівського, Семенівського районів.
Причина, як кажуть, банальна: при друкуванні бюлетенів були переплутані номери територіальних виборчих округів. Тобто бюлетені для голосування в межах одного району(міста) в одномандатних мажоритарних округах одних кандидатів опинилися на суміжних округах. Ці помилки було виявлено тільки після того як районні теріторіальні виборчі комісії почали видавати ці бюлетені дільничним виборчим комісіям.
Отже комісі визначила, що видавництво повинно надрукувати (якщо встигне!) ці додаткові бюлетені, а за день, що передує дню голосування, 19 районних і 2 міські ТВК повинні їх отримати та видати ДВК.
Роботи вистачить усім: і правоохонним органам, і адміністраціям, і, звісно, членам ТВК і ДВК.
Хто винний і хто оплатить виготовлення додаткових бюлетенів на десятки тисяч гривень повинні з"ясувати, мабуть, правоохоронні органи.
Виборцям залишається сподіватись, що зайві 49217 бюлетенів (більше 5% від загаальної кількості бюлетенів) будуть доставлені в обласну ТВК ще до початку голосування і належним чином погашені.
Саме таке рішення і прийняла обласна ТВК під гуркотання феєрверку на Красній площі, що був організований в останній день передвиборної агітації для чернігівських виборців на підтримку одного з учасників виборчих перегонів.

І це лише одна з проблем, що виникла з виборчими бюлетенями і тільки до обласної ради. Всі допущені помилки при друкуванні бюлетенів довго перерахувати. Так, наприклад, навіть один з затупників голови обласної ради не побачив себе у виборчому бюлетені(!)
Одна з причин цього - приховування посадовими особами комісії змісту бюлетенів від представників партій, не узгодженняз ними їх змісту, а також категорична відмова комісії оприлюднити перелік кандидатів в одномандатних мажоритарних виборчих округах в друкованих ЗМІ.
В той же час деякі представники Партії регіонів вже поспішили оголосити винуватцем того, що сталося, лише заступника голови комісії - представника ВО"Батьківщина".


Сергій Соломаха





Коментарі (3)
avatar
1
Cергей,а как правильно-"ВРЯТОВАТИ" чи "ВРЯТУВАТИ" Мне кажется по правилам укр.языка - второе
avatar
2
На жаль, таке трапляється. І не тільки з бюлетнями. У цьому повідомленні купа помилок
avatar
3
На жаль, місцеві адміністрації зразу ж поспішають сунути носа у виборчий процес. Кажуть у Новгороді-Сіверському, що при виявленні плутанини з обласними бюлетнями на районну виборчу комісію чомусь збіглися і голова райадміністрації Кауфман В., і керівниця апарату Розумейко Н., інші офіційні особи(!!!) Тож мабуть доведеться побачити не просто вибори, а "кіновибори", м'яко кажучи!!!
avatar