реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Музейники вийшли на свіже повітря

Дотримуючись вимог карантину, працівники Прилуцького краєзнавчого музею імені В. Маслова вирішили все-таки відсвяткувати Міжнародний день музеїв.

Для цього біля пам'ятника своєму засновнику відкрили виставку просто неба "Цікаві експонати музею".

В експозиції представлено найцікавіші музейні експонати, які дотичні до різних епох становлення Прилуччини. Це і елементи археології часів зарубинецької і черняхівської культур, Київської Русі; козацький патронташ, стріли, люльки для куріння; знак прилуцького міського голови ХІХ століття, унікальна кераміка, військове приладдя різних епох; медичні інструменти знаних прилуцьких лікарів.

Прилуцький краєзнавчий музей імені В. Маслова є одним із найстаріших в Україні – його було засновано у 1894 році рішенням повітового земства. А з 1927 року ним керував Василь Маслов, який на онові Галаганівської колекції створив справді унікальний музей. Тут і шедеври світового мистецтва – картини Т. Шевченка, Л. Жемчужникова, В. Штернберга, І. Соколова, К. Трутовського, О. Іванова, І. Айвазовського, Л. Лагоріо, М. Клод. І, крім того, чудова колекція старовинних українських портретів і народних картин XVII-XIX століть, картини західноєвропейських майстрів, ікони, збірка італійських гравюр, вази з коштовних гірських порід, колекції старовинних меблів, бронзи, килимів, козацької зброї, монет та медалі. Головне, що в лихолітні роки колекція збереглася. Лише 1953 року найцінніші експонати забрали до Чернігівського історичного музею.

Голос України



Теги:карантин, музе, Прилуки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar