реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Москва згадуватиме окупацію

Москва відзначатиме річницю окупації Вільнюса, Таллінна та Риги "святковими салютами" - відповідно 13 липня, 22 вересня та 13 жовтня.

У ці дні 75 років тому СССР встановив окупаційні режими в столицях Литви, Естонії та Латвії.

Латвія викликала посла РФ для пояснень, протест заявили естонці. Литва поки просто ігнорує чергові фокуси неосталіністського режиму Московії.

Між тим, усі три країни, які разом з Україною були піддані новій окупації в результаті Другої світової війни, щороку проводять власні військові паради - на день проголошення самостійності (Литва - ще й на день повернення Вільнюса до складу Республіки).

Особливо люблять військові паради естонці. Проводять їх щороку в різних містах країни - у присутності Головнокомандуючого-Президента. Раз у Нарві, инший - у Пярну, а там у Тарту чи Когтла-Ярве.

До речі, чому б і Україні не провести парад на 24 серпня десь не в Києві?

Пропоную Конотіп. Там хороша річниця - 360 років розгрому Московії країнами Міжмор'я: Україною, Польщею та Кримським Ханатом.

Ще й офіцери 58-ої Конотіпської бригади гетьмана Виговського усі з квартирами - здали ж два нові будинки. Тож і маневру для зе-демагогії буде менше.

На фото: (виправлено) часопис США за 1951 рік - Естонія, Литва, Латвія, Україна віднесені до єдиної групи декомунізованих країн Центральної Європи - у разі перемоги Заходу в Холодній війні.

Ростислав МАРТИНЮК



Теги:військовий парад, Конотоп, російська агресія, Ростислав Мартинюк


Читайте також



Коментарі (0)
avatar