реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Москва нарешті припиняє фінансування Чорноморського флоту

В рамках оптимізації витрат мерія Москви припиняє фінансування Чорноморського флоту Росії, в Міноборони цим демаршем незадоволені, пише "Коммерсант".
Мосгордума затвердила поправки до бюджету міста на 2011 рік, анулювавши кошторис ключової міжнародної програми екс-мера Лужкова - фінансування Чорноморського флоту. У мерії пояснюють, що "витрати йшли по кривій схемі", а коштів для потреб моряків достатньо і у Міноборони.

Таким чином, столична програма підтримки Чорноморського флоту позбулася всіх 70,6 млн рублів, раніше виділених у бюджеті на 11 рік.

Колишній столичний мер Юрій Лужков надавав допомогу Чорноморському флоту з 1994 року, коли за його ініціативою було створено фонд "Москва - Севастополь". У декларованих цілях створення цієї структури значилося збереження Чорноморського флоту після розпаду СРСР. З 2004 року урядом Москви регулярно приймалися трирічні цільові програми виділення субсидій фонду. Кошти спрямовувались на ремонт казарм, будівництво шкіл у Севастополі для дітей моряків, виплату зарплат вчителям.

Джерело в центральному апараті Міноборони Росії вважає, що "так робити не можна".

"Підтримка була. Її відсутність буде доставляти військовим більше турбот», - зазначив він. Співрозмовник в штабі Чорноморського флоту ВМФ Росії також шкодує про анулювання бюджету, пояснюючи, що, хоча «допомога надавалася і не така вже величезна, її буде не вистачати - перш за все, ветеранам і сім'ям військовослужбовців ".
Газета. Ру



Теги:москва, Україна - Росія, севастополь, Чорноморський флот


Читайте також



Коментарі (0)
avatar