реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Московським попам не вдалося зірвати богослужіння української церкви

Сьогоднішнє храмове свято Вознесенської парафії у Козельці ледь не стало місцем сутичок - молодики спортивного вигляду супроводжували священиків московського патріархату, які в день великого свята Вознесіння Господнього покидали свої парафії в Козелецькому районі і приїхали воювати з Київським патріархатом. Місцеві люди не підтримали свого благочинного московського патріархату отця Михаїла Терещенка і не пішли за його покликом.

Бо розуміють - і про це прямо говорили сьогодні в Козельці - в Україні має бути українська церква. До речі, Київський патріархат не має в Козельці жодного храму (у Вознесенському - музей ткацтва), а московський патріархат - аж чотири. І в них не сидиться московським попам - прийшли воювати за 5 храм!

Проте участь багатьох учасників російсько- української війни в богослужінні української церкви, можливо, трохи охолодила запал московських попів та привезених ними тітушок. Богослужіння, очолюване архієпископом Чернігівським і Ніжинським Євстратієм, пройшло спокійно у Вознесенському храмі, який, віримо, буде переданий Київському патріархату.

"Москви нам не треба!" - сказала місцева жінка з велосипедом у руках. Все важче стає брехати московським попам про свою якусь особливу благодать та канонічність: люди прозрівають, бо взнають правду.



Теги:Чернігівська єпархія, Козелець, учасники АТО. архієпископ Євстратій


Читайте також



Коментарі (5)
avatar
1
Ви хоч і називаєте їх московскими попами але вони канонічні , а не такі як філаретовці ніким не визнані і ніколи не будуть визнані всією православною спільнотою , так і залишаться розкольниками.
avatar
2
СРСР теж усі визнавали - тішитеся й досі?
avatar
3
Василь відпрацьовує кошти. Завдяки таким горе-писакам, наші люди вже нікому не довіряють і не люблять ЗМІ, бо воно брехливе і продажне!!!!!!!!!!!!!!!!
avatar
4
Вибачте,але я не розумію, чому мій коментар не взявся до уваги? Чи то у нас така свобода слова??!
avatar
5
Наталії і якомусь Аl:
Що ви хочете прочитати у відповідь на ваші промосковські пости? Для мене ви вороги. Такі самі і як і ті, що пруть через кордон до нашого Донбасу. Такі як і ті, що забрали наш Крим. Не знаю як Василю Федоровичу, але мені з вами нема про що говорити. Нехай з вами пуйло говорить. Цілуйте його в лоба і в .... Все.
avatar