реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Московський землячок з циновими ґудзиками

Сьогодні з Москви надійшло повідомлення від наших тамтешніх земляків про те, що вони вкрай стурбовані діями Миколи Ляха - вихідця з Чернігівщини, який продовжує свою антиукраїнську політику.

Наприклад, не без його ініціативи у Громадській палаті РФ відбулися «слухання», присвячені обговоренню стану справ на Україні.

На сайті РГО «Рада земляцтв України», зокрема, повідомляється: «У слуханнях взяла участь делегація Ради земляцтв України. У своєму виступі Голова Ради Микола Лях подякував членам Громадської палати РФ за постійну увагу до обговорення стану справ на Україні, оперативне видання інформаційних матеріалів і книг про наслідки Євромайдану, про жертви боротьби київської влади проти громадян України російського походження, власного народу на Південному Сході України, зазначивши, що річниця Майдану, його страхітливі наслідки підтверджують, що це реалізація американського проекту зі знищення Росії, а Україна - це полігон, де впроваджуються людиноненависницькі технології США і Заходу.

Микола Лях закликав членів Громадської Палати РФ підтримати разом з Радою земляцтв України ініціативу Загальноросійської громадської організації «Росія», яка вже 15 років на чолі з
Головою Державної Думи II і III скликань Геннадієм Селезньовим активно працює в Російській Федерації, про створення Міжнародного Трибуналу з розслідування суті відданих каральних наказів і розпоряджень чинної влади у Києві та кримінальному покаранню конкретних українських політиків і чиновників, які віддали наказ на фізичне знищення тих мирних жителів, які висловили свою принципову незгоду з діями київських керівників.

Як член Центрального штабу загальноросійської організації «Росія» Микола Лях попросив Громадську Палату РФ, громадські організації підтримати також створення Національного Громадсько-політичної Ради з Україною з метою активного залучення громадських сил Росії в конструктивну роботу з моніторингу розвитку політичних подій на Україні, а також - формування Національною Суспільно-політичною Радою з України пропозицій керівництву Росії для визначення нових політичних завдань і налагодження конструктивного діалогу з громадськими силами на Україні, що буде сприяти швидкому виходу з політичної кризи в цій країні.

Одне з ключових завдань Ради - негайно сприяти налагодженню ефективної допомоги на суспільному рівні у встановленні діалогу між протиборчими сторонами на Україні, активну протидію можливим політичним конфліктам і кровопролиття у братській для Росії країні.

Ці звернення направлені на ім'я Президента РФ і Міністра закордонних справ Росії. За повідомленням із Кремля дані пропозиції вивчаються і будуть враховані в подальшій роботі з Україною.»

Як відомо, у лютому поточного року Микола Лях був ініціатором звернення «26-ти громадян Росії - вихідців з України» до тодішнього Президента України, після якого розпочалися масові розстріли учасників Майдану.

Народився Микола Лях у селі Блистова того ж самого Менського району, що й Валентина Терещенко та Микола Букатий, яких ми сьогодні вже згадували.
Виявляється, що Чернігівська земля одна, а земляки різні. Не випадково, Леонід Іванович Палажченко за багато років наполегливої роботи в області дослідив, що уродженці Чернігівщини діляться на дві відмінні категорії: "чернігівчан" і "чернігівнян". Тоді він до "чернігівчан" відносив тих, хто працює на благо Чернігівщини та її мешканців.

Олексій ОРІХОВИЧ,
голова Сосницького відділення Чернігівського земляцтва у Києві



Теги:українська діаспора, москва, Блистова, Чернігівське земляцтво


Читайте також



Коментарі (0)
avatar