реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Молоді вбивці

Одна з найбільш відомих теорій про походження людини, яку запропонував людству в позаминулому столітті відомий англійський учений Чарль Дарвін, веде походження людини від тварини через тривалий і важкий процес еволюції. А от теорії, яка б підтверджувала зворотній процес - деградацію людини, її моральне і соціальне падіння, перетворення в тварину, яка б жила самими лише інстинктами та потребами поки що не існує.

Саме з такими двоногими «тваринами» і зіткнулися нещодавно правоохоронці.

В одному з приватних будинків поблизу колишньої 8-ї школи міста Чернігова мешкав 67-річний Анатолій. Будинок у зв'язку з реконструкцією району вже давно мав бути знесений, а на його місці розпочато будівництво багатоповерхівки. Але щось у замовників з виконавцями не склалося, тому Анатолій продовжував мешкати в аварійному будинку в таких собі спартанських умовах. Двері і вікна оселі були наглухо забиті фанерою щоб було тепліше та й вітром не продувало. Ніяких комфортабельних умов - самі лахи та сміття. Одна радість була у бідолахи - маленький чорно-білий телевізор. Він працював від електрики, яка, на диво, ще подавалася в будинок.

Анатолій був тихим, спокійним та доброзичливим чоловіком, тому, інколи, надавав притулок таким же як сам знайомим - особам без постійного місця проживання. Ті приходили, приносили випивку, інколи залишалися ночувати (місця хватало усім). Анатолій не скаржився, як міг приймав своїх «гостей». Між іншим у цього старого чоловіка був і родич, троюрідний брат Іван (ім'я змінене), який періодично навідував його і, хоч забрати до себе не міг, але часто привозив йому одяг та харчі.

От саме йому такі відвідувачі Анатолія були дуже не до смаку. Він завжди їх виганяв з будинку, лаявся з ними, щоб не ходили і не носили спиртне. Але все було марно: двоє таких завсідників, Василь та Сергій, практично жили у Анатолія. Молодший з них - 22-річний Василь, мав своє житло в місті, але воно не дуже відрізнялося від помешкання Анатолія: і він, і його батько були «закоренілими» алкоголіками. А 30-річний Сергій взагалі не мав де жити. Тому чоловіки частенько залишалися у цій забутій Богом і людьми халупі випити та переночувати.

Одного дня родич Анатолія приїхав його провідати і, знов побачивши непроханих гостей, що міцно спали в кімнаті, вирішив їх провчити за допомогою електрошокера. Цей електричний прилад валить з ніг наймогутнішу людину, тому можна тільки уявити, якого жаху він нагнав на двох нещасних бомжів. За лічені секунди в кімнаті не залишилось нікого. Аби ж він тільки знав, чим закінчиться ця його витівка!

Розгнівані бомжі вирішили помститися. Але не своєму кривднику, а саме його родичу - добродушному Анатолію, який і приютив їх у своїй кімнатці. Ввечері, коли вже на вулиці стемніло, двоє «ображених» пройдисвітів почали грюкати у всі вікна і двері помешкання Анатолія. Чоловік зрозумів, що цей візит нічого доброго йому не віщує, адже обоє чималий термін "відпочивали" на зоні, причому один з них був судимий за розбій. Тому Анатолій, як міг, позачиняв усі вікна й двері, сподіваючись на порятунок. Але як можна "забарикадуватися" у покинутому напіврозваленому будинку? Розлючені «гості» врешті-решт таки виламали двері. І... почалося. Били Анатолія, як справжні кати: ногами, руками, шваброю, скакали по ньому, намагаючись ногами розчавити горло. Потім втомившись били по черзі: поки один бив, інший ходив на перекур і навпаки. Скільки тривало таке катування не пам'ятає ніхто ні бузувіри ні тим більше їх жертва. Але коли їм це надокучило - накрили вже мертве тіло Анатолія ковдрою, а самі, тут таки біля понівеченого трупа, допили залишки мутного самогону, який знайшли тут же, на столі і, забравши найцінніший скарб закатованого - телевізор, забрались геть.

Коли загиблого Анатолія оглядали судмедексперти, то були просто шоковані: людину неначе переїхав дорожній коток - зламані усі ребра, розчавлена під'язикова кістка, потовчена голова.

Цих двох нелюдів правоохоронці затримали наступного ж дня. І Сергій, і Василь не відмовлялися від скоєного. Але те, яким спокійним навіть нахабним тоном з відтінком хвастовства, вони розповідали про жорстоке вбивство людини, викликало обурення та відразу навіть у бувалих оперативників, що за свій вік набачились усіляких жахіть.

Зараз вбивці-бомжі затримані та поміщені до ізолятора тимчасового тримання. Проти них порушена кримінальна справа за ст. 115 ч. 2 Кримінального кодексу України «умисне вбивство вчинене з особливою жорстокістю групою осіб», що передбачає позбавлення волі на термін від десяти до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна.

Наталія Човпило

помічник начальника ЧМВ УМВС України в Чернігівській області






Коментарі (0)
avatar