реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Молоді кримчанки шоковані: не таку Росію чекали

Фінансова допомога матерям при народженні дитини суттєво зменшиться для кримчанок. Відповідно до російських законів.

Про це повідомляє Віктор Уколов: ""Что ж, похоже, размер помощи по рождению ребенка в России для многих мам в разгоряченном Крыму станет теперь настоящим отрезвляющим холодным душем на голову. Первая неожиданность в самых строках декретного отпуска, на протяжении которого сохраняется место работы. Крымчанам надо попривыкнуть, что это совсем не год, как на опостылевшей для них Украине. В Российской федерации декретный отпуск бывает короткий и долгий, а именно 70 дней, или 84 дня. Более длинный отпуск предоставляется если родители ждут двойню или больше детей"

За його інформацією, розмір допомоги залежить від зарплати на останньому місці роботи і може колватися від 25 563 рублів до 207 123 рублів. Тобто від 6 774 грн до 54 887 грн.

Особливо важко буде мамам, які попрацювали перед декретом всього півроку - допомога складе менше 1,5 тисячі гривень.

Є в Росії, щоправда, так званий материнський капітал, що складає більше 108 тисяч гривень. Але скористатися можна буде лише при вступі дитини до вузу... Якщо до того часу ще буде Російська Федерація...

В Україні ж жінки при народженні першої дитини, починаючи з 1 січня 2014 года, отримують 30 960 гривен (116 830 рублей). За другу дитину мами отримують 61 920 гривень (233 660 рублів), а за третю - 123 840 гривень (467 320 рублів). Виявляється, не все такі п огано в Україні, з якої так хотіли "звалити" кримчани - себто переселенці з внутрішніх областей Росії, які чомусь уявили себе народом Криму.



Теги:допомога при народженні дитини, соціальні виплати, російська окупація, Крим


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Первая неожиданность в самых строках декретного отпуска, на протяжении которого сохраняется место работы. Крымчанам надо попривыкнуть, что это совсем не год, как на опостылевшей для них Украине.
В Україні робоче місце жінки у декретній відпустці зберігається протягом трьох років, а інколи й шести (якщо здоров я дитини вимагає, щоб мама була поруч з нею).
avatar