реклама партнерів:
Головна › Новини › Спецакції

«Молода Просвіта» діє та створює свої осередки за кордоном

27 липня в прес-клубі «Просвіта» відбулася прес-конференція молодіжних лідерів.

Анатолій Пікуль, лідер Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Молода Просвіта» розповів журналістам про те, чим живе організація.
«Наша організація займається різними традиційними та не традиційними акціями. Якщо говорити про традиційні заходи, то можна відмітити, що ми тісно співпрацюємо з депутатами Верховної ради. Ми та представники комітетів ВРУ сідаємо за круглі столи та вирішуємо нагальні питання, які стосуються безпосередньо молоді. Тематика заходів торкається армії, молодіжного житла, працевлаштування молоді, вищої освіти. Плануємо вирішувати проблеми влаштування молоді на селі, а це і сільське господарство, вчителювання, медична сфера»,- розповів Анатолій.
Він зауважив: «До нетрадиційних заходів, ми відносимо акції прямої дії. Це пікетування Кабінету Міністрів України та Адміністрації президента України, щодо освіти, культури, малого підприємництва».
На питання журналістів про осередки «Молодої Просвіти», Анатолій Пікуль зауважив: «Наші осередки є по всій Україні, але цікаво те, що ми маємо свої представництва і за кордоном – у Німеччині, Сербії, Канаді. Активно плануємо створення осередків в Підлящі та на Холмщині Польща».

Олександр Шевченко, голова Чернігівської обласної молодіжної громадської організації «Молода Просвіта» розказав про те, що з 22 липня по 26 липня була проведена молодіжна таборівка «Літній вишкіл молодого просвітянина». На березі річки Десна під Черніговом, молодь віком від 16 до 24 років вчила історію рідного краю, моделювала своє майбутнє в місті та області, тренувала свій дух та тіло.
Також Олександр поділився майбутніми планами: «20 серпня на Волині ми разом з польськими карцерами будемо відкривати Україно-Польський центр. На базі цього центру «Молода Просвіта» планує ділитися набутим досвідом в різних молодіжних сферах. Також в рамках цих заходів буде організована кампанія «Пам’ять без кордонів». Українська та Польська молодь будуть говорити про спільну історію наших народів та устатковувати могили поляків та українців, які загинули в Першу і Другу Світову війну».

Захід відбудеться за адресою: м. Чернігів, вул. Воровського, 10. (Приміщення Товариства «Просвіта» ім.. Т. Шевченка).

З повагою,
Бондарев Олександр.








Коментарі (1)
avatar
1
ДЛЯ ЧЕПУРНОГО ВАСИЛЯ. Посилання згадує про Василя Чепурного, може рожича, односельчанина http://www.gubernia.pskovregion.org/number_551/06.php
avatar