реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Молодь зустріла Масляну неділю ярмарком і балом. Фотозвіт

7 лютого на честь Масляної православна молодіжна громада Чернігова організувала справжнє свято для дітей та молоді. Вдень відбулась сонячна та весела святкова ярмарка для дітей, ввечері ж граціозно та неймовірно гарно пройшов бал для молоді.

Масляний ярмарок відбувся на території храму Всіх Чернігівських. Діти з радістю гасали довкола: каталися з гірок, змагались у різноманітних конкурсах, брали участь у історичних боях. Співи чоловічого та жіночого хору лунали довкола, наповнюючи гостей відчуттям свята й радості.

Під час ярмарку відбулась прес-конференція, де організатори свята і представники храму розповіли, що прибуло чимало гостей — з Києва, Ірпеня, Полтави, Одеси, Кіровограду, Криму і навіть Білорусі. Метою заходу є об’єднання православної молоді, консолідація населення. Це засіб показати, як можна гарно і весело провести час, відпочити без гучних дискотек, алкоголю.

Протоієрей Петро Казновецький розповів, що до їх храму приходить дуже багато молоді.
„Я розумію, що для них наш храм — це їх другий дім. Ми повинні піклуватися про нашу молодь, адже вона – це наше майбутнє. На жаль, більшість підлітків сьогодні відпочиває лише під час дискотеки з пляшкою пива. Вони не знають, що відпочивати можна і без цього, але з таким самим задоволенням ”, — зауважив протоієрей Петро.

— Дуже хочеться щоб якомога більше маленьких прихожан раділи на території храму. Адже маленькі діти набагато ближчі до Бога, ніж дорослі, тому, не потрібно їм забороняти відвідувати храм, якщо вони цього прагнуть. Часто діти за руку ведуть до храму батьків, адже діти по своїй природі, чистоті, ближчі до Бога чим дорослі.

Олена Дениско, викладач недільної школи, керівник скаутського гуртку, розповіла, що в храмі не лише навчають молодь, а й активно з нею спілкуються. Недільну школу відвідує більше 150 дітей віком від 3 і до 35 років.

До речі, восени Чернігівська команда зайняла третє місце в конкурсі на знання православної віри у телепередачі «Що?Де?Коли?». Це був міжнародний конкурс і наша команда виграла саме своєю дружністю, життєрадісністю та безперечно знаннями.

У приміщенні Обласного музично-драматичного театру ім. Т.Г.Шевченка відбувся святковий концерт і найголовніша подія вечора— бал. Гості затамовуючи подих спостерігали за парами, які у вечірніх платтях та костюмах кружляли на паркеті у ритмі вальсу, полонезу, па-де-грасу, квіп степу, блюзу та вальсу мазурки.

Між виступами підготовлених учасників гості мали змогу також потанцювати вальс, прийняти участь у конкурсах, послухати історію балів та танців.

На балу можна було побачити багато цікавих та відомих людей у Чернігові, представників влади, громадських організацій. Всім було цікаво, весело і приємно проводити час у традиціях старовинної Європи, епохи балів, принцес і принців.

Максим Зевако.









Коментарі (0)
avatar