реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Митниця: сало та м"ясо з України не виїхали

Під виглядом вантажу побутової хімії намагались вивезти з України майже 6 тонн свіжого м’яса і сала

13 березня 2011 року до зони митного контролю митного поста «Грем’яч» Чернігівської митниці прибув автомобіль «Сканія», що слідував з України до Російської Федерації. Згідно товаросупровідних документів, які водій надав для митного оформлення, в автомобілі знаходився вантаж «товари побутової хімії».

У ході проведення переогляду вантажу, що здійснювався співробітниками митниці спільно зі співробітниками УБОЗ МВС України та прикордонниками, у напівпричепі-рефрижераторі було виявлено 129 поліетиленових мішків з свіжим м’ясом та салом. 5 620 кілограмів м’яса та 320 кілограмів сала знаходились серед палетів з побутовою хімією. При огляді транспортного засобу було встановлено, що одна з пломб на дверцятах рефрижератора мала пошкодження.

Таким чином, громадянин України вчинив дії спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням способів, що утруднюють виявлення таких товарів. Зазначені дії мають ознаки порушень митних правил, передбачених статтями 352 Митного кодексу України. Відносно громадянина працівниками митниці порушено адміністративну справу. Товар, вартість якого за попередньою оцінкою становить 175 тисяч гривень, затриманий.

Прес-служба Чернігівської митниці







Теги:митниця


Читайте також



Коментарі (0)
avatar