реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Мішель Терещенко і індіанські прерії Сіверщини

На горизонті чергове відрядження на північ канадських Прерій. Люблю цей край, особливо влітку, коли він розквітає. А ще, люблю за особливі місцеві громади, які, іноді, дивують гармонією життя тубільців з новими колоністами. Справа в тому, що саме на півночі Канади найбільші індіанські резервації, а також міста поза резерваціями, в яких живе дуже багато індіанців.

Коли їдеш великим пікапом (а інші машини тут не їздять) посеред бідних поселень, то десь на їх мальовничій окраїні помічаєш величезні поодинокі estates. Слово estates чимось співзвучне з словом помістя, маєток. А це і є маєтки - розкішні, блискучі. Я поняття не маю хто в них живе, мої подорожники також, але майже автоматично коли проїжджаю поруч хтось з подорожників в великому авто говорить загадково недосказано: "певно хтось з місцевих індіанських вождів або їх родичі. Корупція..." Певно тому, що ці маєтки контрастують з примітивними занедбаними будиночками в резерваціях. Часом можна почути про величезний рівень корупції серед chiefs, тобто серед вождів, еліт індіанців.

Дорогий Мішель Терещенко - міський голова Глухова, Ви певно здогадуєтесь, що бєтеся в Глухові навіть не з українським змієм, а зі змієм світового тубільства. Що Ваша і моя дорога серцю Чернігівщина це такий самий прохолодний і красивий край заселений індіанцями, з їх вождями і елітами. Маргіналізовані, репресовані, забиті і давно забуті. Їх еліти навчилися кумівству, як примітивному способу виживання і навчилися рєшать вопросьі. Якщо у Вас вийде на Сіверщині, то це шанс, що краще почнуть жити і індіанці в Преріях. Сьогодні це вже глобальний світ і Ваш успішний кейс, success story перекладуть англійською і вчитимуть в Aboriginal Science в Канаді, в Австралії, в США. Щиро Вам бажаю перемоги.

Станіслав НАСТЕНКО



Теги:Корупція, Станіслав Настенко, Мішель Терещенко, прерії, індіанці


Читайте також



Коментарі (0)
avatar