реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Міни під Золотинкою

18-го червня о 17:25 у Чернігові до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що 53-річний місцевий житель під час земляних робіт на власній присадибній ділянці виявив предмет, схожий за ознаками на вибухонебезпечний. Група піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС в області ідентифікувала предмет, як гранату РГД-5 часів Великої Вітчизняної війни. Виявлений боєприпас вивезли за межі населеного пункту та о 19:40 знищили.

Того ж дня поблизу села Золотинка Чернігівського району у лісовому масиві були виявлені 5 предметів, схожі за ознаками на вибухонебезпечні предмети. Небезпечне місце було взято під охорону співробітниками міліції. 19 червня на місце події прибули фахівці групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області. Вони ідентифікували знахідки, як 5 мінометних мін калібру 82 мм часів Великої Вітчизняної війни. При додатковому обстеженні прилеглої території було виявлено ще одну міну.

Всі вибухонебезпечні предмети піротехніки вилучили, вивезли у спеціально відведене місце та знищили шляхом підриву о 18:00.

Рятувальники Держслужби з надзвичайних ситуацій звертаються до громадян з проханням дотримуватись правил безпеки під час виявлення вибухонебезпечних предметів. Слід пам'ятати, що боєприпаси часів війни й досі несуть загрозу людям. З часом, вони не втрачають своєї смертельної сили, а стають ще більш небезпечними під впливом природних явищ. Їх знешкодженням мають займатися лише професіонали – сапери Держслужби з надзвичайних ситуацій України.

Управління ДСНС у Чернігівській області



Теги:Вибухівка, Золотинка, Надзвичайні ситуації, ДСНС


Читайте також



Коментарі (0)
avatar