реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Мимохідь. Рибна отрута

Декілька днів тому по телебаченню було показано наслідки буревію на Вінниччині. Поруйнована високовольтна лінія і електрична проводка під високою напругою впала на землю там, де паслась череда. Десяток корів загинуло. Диктор повідомив, що такого м’яса їсти не можна, воно дуже отруйне, його доведеться закопати.

Зразу спало на думку злодійство з електричними вудками, коли винищується маса риби у ставках та річках зажерливими людцями. Постійно можна бачити там, де пошастали браконьєри: черевом догори плаває багато риби, від малої до великої. Відомо, що риба, яка потрапила під дію електричного струму, втрачає здатність до розмноження. Знериблюються водойми. Ікра такої рибини набуває зеленкуватого кольору — стає отруйною, як і саме тіло рибини. Страви з «електричної» риби небезпечні для здоров’я. Якби таку рибу споживали тільки самі злодії, була б користь: вони перевелися б, і таке злодійство зникло б. На превеликий жаль, вони торгують рибою, спійманою мертвою, чим наражають на отруєння невинних. Тому й не дивно, що на колективних трапезах, де вживають ставкову рибу, часом відбувається масове отруєння гостей. Лікарям у цьому випадку буває важко визначити дійсну причину горя.

Потрібна нещадна боротьба з «електричним» рибним злодійством заради здоров’я наших людей. Це робити неважко, бо про таких людців знають. Карою таким браконьєрам може бути примусове поїдання спійманої ними риби. Це було б справедливо. А невинні люди не постраждають.

Михайло КУРДЮК,
с.Тростянець
Ічнянського району






Коментарі (0)
avatar