реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Міліція виявила потужний підпільний цех

Правоохоронці Чернігівщини виявили та задокументували незаконне підприємство з розпилювання деревини, яке функціонувало без дозвільних документів на самовільно зайнятій земельній ділянці.

В ході відпрацювання лісової галузі працівниками управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС в Чернігівській області спільно з УДАІ області на одному з автошляхів Козелецького району було зупинено автомобіль КАМАЗ. Вантажівка перевозила 14 кубометрів лісу-кругляку сосни без будь-яких документів, що підтверджують походження лісопродукції.

Правоохоронці затримали транспортний засіб разом з вантажем та доставили його до районного відділу міліції. Відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка).

Як повідомив начальник Управління МВС в Чернігівській області полковник міліції Едуард Альохін, в процесі розслідування кримінального провадження працівники управління протидії злочинності у сфері економіки виявили та задокументували функціонування потужного цеху, де на самовільно зайнятій ділянці так званий підприємець без будь-яких дозвільних документів розпилював ліс, який вони цинічно і нагло вирубували.
Комерсант організував незаконну діяльність декількох пилорам в Козелецькому районі Чернігівської області, самовільно зайнявши земельну ділянку площею понад 3 гектари. Своїми діями підприємець завдав інтересам держави значних збитків.

Едуард Альохін зауважив, що на території підприємства працівники міліції вилучили близько 1500 кубометрів пиловника без будь-яких документів. Нині правоохоронці з’ясовують чому протягом певного часу відбувалася безконтрольна вирубка лісу і куди саме він збувався. Об’єм вилученого лісу свідчить про масштаби незаконних вирубок.

Адже ліс – одне з основних багатств Чернігівщини, тому викриття злочинів у цій галузі є одним з пріоритетів у роботі міліції області.

На даний час вирішується питання про відкриття кримінальних проваджень за статтями 197-1 Кримінального кодексу України (самовільне зайняття земельної ділянки) та 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка лісу).

СЗГ УМВС України
в Чернігівській області



Теги:лісообробка, УМВС в Чернігівській області, Едуард Альохін, підпільний цех, Козелецький район


Читайте також



Коментарі (0)
avatar