реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Метадон в Україну не пустили

Співробітниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБ України та Управління СБ України в Чернігівській області припинено спробу постачання в Україну особливо небезпечного наркотичного засобу – метадону.
15 березня у пункті пропуску “Нові Яриловичі” оперативники спецслужби затримали автомобіль іноземного виробництва, який слідував з території Республіки Білорусь. Під час огляду транспортного засобу під обшивкою багажного відділення у спеціальній схованці було виявлено та вилучено чотири пакети з кристалоподібною речовиною білого кольору загальною вагою близько півкілограма. За висновками експертів вилучена речовина є наркотичним засобом - метадоном.

Під час проведення подальших оперативних дій співробітники спецслужби виявили та затримали замовника наркотичного препарату, 47-річного мешканця Черкаської області. Вказаний наркотик він намагався придбати з метою подальшої реалізації.

Варто зазначити, що за 1г метадону на «чорному ринку» наркоділки вроздріб правлять майже 400 доларів США.

Вилученого правоохоронцями наркотичного засобу могло б вистачити на виготовлення близько п’яти тисяч наркотичних доз.

Слідчим відділом Управління СБ України в Чернігівській області стосовно затриманих порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 305 (контрабанда наркотичних та психотропних речовин, прекурсорів групою осіб за попередньою змовою) Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 12 років. Триває слідство.

Прес-група Управління СБ України
в Чернігівській області




Теги:Контрабанда, наркотики, кордон, метадон, СБУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar