реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

МЕРзькі вибори у Чернігові

У Чернігові кандидати на посаду міських голів, у народі -мерів розпочали "мочити один одного". Так вранці 28-го жовтня чернігівці могли бачити захвецяні фарбою паркани, в районі зупинок громадського транспорту. З "компрометуючими" нині діючого міського голову Олександра Соколова та "мотивуючими" віддати свій голос за кандидата від "Сильної України" Миколу Михалькевича написами.
На кшталт "Соколов - алкаш. Михалевич - наш".

Микола Михалевич, відразу ж, через задіяні у своїй компанії структури дав своє бачення розвитку подій: "27 жовтня на парканах міста та рекламних носіях з’явились образливі написи та малюнки на деяких кандидатів. В написах містилася негативна інформація про особу Олександра Соколова та певні натяки на причетність до цих дій команди кандидата на посаду мера Миколи Михалевича.
Про своє негативне ставлення до брудних «парканних» технологій заявив кандидат на посаду міського голови Микола Михалевич під час свою інтерв’ю в прес-центрі «Чиста політика». Він запевнив, що його команда використовує лише чесні методи конкурентної боротьби і закликав кандидатів утриматися від таких дій і закінчити виборчу кампанію згідно з законодавством і моральними принципами. Сама поява таких елементів «чорного піару» дискредитує в очах представників чернігівської громади всіх кандидатів без винятку, зменшує рівень довіри до органів місцевого самоуправління.
На думку представників експертного клуба «Чиста політика», ймовірно, це справа рук опонентів діючого міського голови, які останнім часом почали активно критикувати Соколова. Експерти припускають причетність до цього штабу кандидата на посаду міського голови Олега Обушного".

Не забарився із відповіддю й Олег Обушний, яку він поширив через прес-службу обласної партії "Фронт Змін": "Я, Олег Обушний, кандидат на посаду міського голови Чернігова, з усієї відповідальністю заявляю, що в Чернігові відбувається постійне порушення Закону про місцеві вибори.
1 жовтня невідомі особи у Чернігові розповсюджували інформаційні листівки з неправдивою та образливою інформацією проти мене. Я звертався до Управлінь МВС та СБУ у Чернігівській області. Відповіді по суті не надійшло і досі.
В ніч на 19 жовтня: невідомими особами була знята вся моя зовнішня реклама. Я звертався до Президента України Віктора Януковича, голови Чернігівської обласної адміністрації Володимира Хоменка, до Центральної виборчої комісії, Чернігівської виборчої комісії, начальника Управління МВС, прокуратуру м. Чернігова, Управління СБ України, до комітету виборців України. Відповідь надійшла тільки від управління СБУ і то без розгляду по суті.
Також я вважаю, що відбувається порушення норми закону про рівність прав суб’єктів виборчого процесу, а саме: розподіл керівного складу дільничних виборчих комісій. Так, після розподілу мої інтереси представляє тільки один голова дільничної виборчої комісії, а нині діючого міського голови аж тринадцять.
Останніми днями дійшло навіть до того, що постійно залякуються агітатори ПП «Фронт Змін», особливо ті люди, які працюють в бюджетній сфері.
Я вважаю, що ці дії є скерованими. Мені стало відомо, що наступним кроком можуть бути відкриті провокації. Оскільки у мене надія на оперативне вирішення цих питань відсутня, то я звертаюся із заявою через засоби масової інформації, і відповідально заявляю – я, і члени моєї команди діємо винятково в рамках чинного законодавства та Закону про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих та сільських, селищних, міських голів. А саме: розміщення агітаційної продукції тільки в місцях передбачених для цього та через агітаційні намети про адреси розташування яких відповідно до закону ми повідомили виконавчий комітет Чернігівської міської ради та територіальну виборчу комісію, та шляхом надання агітаційної продукції винятково під час спілкування кандидатів по одномандатних мажоритарних виборчих округах міста Чернігова. Тому я заявляю, що поява будь-якої агітаційної продукції від мого імені в місцях, і в час непередбачений законодавством для агітації є провокацією тих сил, що діють проти мене".

Олександр ЯСЕНЧУК




Теги:Соколов, Михалевич, Чернігів, Обушний, Вибори - 2010


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Да-а... Нелегко даётся место под солнцем.
avatar