реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Менщина: від сесії до сесії живеться в радах весело?

Такий висновок напрошується після проведення сесії Менської районної ради Чернігівської області. Попереднє зібрання депутатів проходило ще наприкінці минулого року. За цей час на розгляд набралося аж 34 питання.
Головним традиційно поставили «Про затвердження Комплексної програми профілактики правопорушень на 2011-2013 роки». Доповідач, начальник районної міліції Василь Ворона говорив про необхідність активізації зусиль влади та громадськості, побідкався на хронічну нестачу коштів на першочергові потреби, транспорт і т.д. Зійшлися на тому, щоб вимагати від органів місцевого самоврядування та підприємців встановити камери відеоспостереження в людних місцях.
Обговорення як цього, так і наступних питань пройшло гладенько і без дискусій. І лише розгляд земельних питань помітно розбудив дрімаючий зал. Хоч питання, на перший погляд, було рядовим.
Голова райдержадміністрації Анатолій Соломко подав на розгляд сесії проекти рішень про затвердження технічної документації по визначенню нормативної грошової оцінки щодо продажу права оренди земельних ділянок земель сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільгоспвиробництва на території Стольненської та Дягівської сільських рад. Після обговорення ці питання були проголосовані без проблем.
Чого не скажеш про затвердження технічної документації по визначенню нормативної грошової оцінки щодо продажу права оренди земельної ділянки площею 7,4623 га водного фонду ставок «Гусавка» на земельних торгах на території Локнистенської сільської ради. Обговорення наштовхнулося на протидію фракцій Української народної партії та ВО «Батьківщина». І хоч голова районної ради – регіонал Володимир Роговенко кілька разів і в різних варіантах піднімав це питання, а голова райдержадміністрації Анатолій Соломко намагався переконати депутатів, що лише технічна процедура і перевіряти там нічого, необхідної кількості голосів регіоналам так і не вдалося зібрати. Проект рішення зняли з розгляду. А в депутатів виникла підозра з приводу того, чому це голови так активно лобіювали прийняття проекту.
Чому опозиція у Менській районній ради виступає проти передачі ставків в оренду? Бо у деяких населених пунктах, приміром у Березні, вже мають гіркій досвід передачі водних об’єктів в оренду. І хоч Менщина – не берег Криму і не придніпровська зона, орендарі і в нас, як правило, діють нахабно. Впорядковують водойму, зариблюють її, ставлять охорону, яка не пускає селян до річки рибалити, ловити рибу чи навіть купатися. То навіщо це робити ще і в Гусавці?

Валерій Магула
депутат Менської районної ради Чернігівської області





Коментарі (2)
avatar
1
«…орендарі і в нас, як правило, діють нахабно. Впорядковують водойму, зариблюють її, ставлять охорону, яка не пускає селян до річки рибалити, ловити рибу чи навіть купатися»
- а как вы хотели – чтобы у нас было как при социализме – всё общее?

«То навіщо це робити ще і в Гусавці?» - а чем Гусавка лучше Крыма?

И вообще, у нас некоторые депутаты – сторонники капитализма – очень хотят выглядеть социалистами-коммунистами, этакими защитниками народа, конечно, при условии, что это не затрагивает их интересы. Пиар, да и только.

avatar
2
Та при чому тут капіталізм чи соціалізм? Соціалізм -- у Швеції, біля якої радянська влада навіть не валялася... А капіталізм -- зовсім інший, ніж ми з вами знаємо. Кажу вам, як людина, що побувала у США cool Там вся система створена для людини, точнші навіть -- для обивателя. так же і в Японії, і в інших кап. країнах. там нема такого беззаконня, коли вирубуються лісополоси, про що писше зараз "Сіверщина", а влада робить, що все нормально. А приватизація тих же водойм обставлена так, що і сторонній людині є де рибку половити чи покупатися.
avatar