реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Менше бруду в Білоус

13 липня 2011 р. відбулась презентація пуско-наладочних робіт ультрафіолетової установки на очисних спорудах КП «Чернігівводоканал» за участю керівництва підприємства, представників голландської фірми-виробника «BERSON», Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Чернігівській області (ОНПС) та регіональних ЗМІ.
В свій час, Держуправлінням ОНПС був підтриманий та направлений до Мінприроди України запит КП «Чернігівводоканал» про виділення коштів з Державного фонду охорони навколишнього природного середовища (ОНПС) для виконання робіт по реконструкції аварійних каналізаційних очисних споруд м. Чернігова – придбання та монтаж ультрафіолетової установки для стабілізації очищеного стоку на базі мультихвильових ламп.
На сьогодні, з метою запобігання додаткового забруднення очищених стічних вод м. Чернігова хлорорганічними сполуками, зменшення пригнічуючого впливу дезинфіканту на процеси доочистки в біоставках та створення безпечних умов праці на КП «Чернігівводоканал» виконана заміна знезараження стічних вод з хлорного на ультрафіолетову стабілізацію – проведено встановлення ультрафіолетових установок типу InLine 16000 фірми BERSON.
Даний природоохоронний захід дасть можливість унеможливити утворення канцерогенних хлорорганічних сполук у стічних водах, які надходять до р. Білоус, значно зменшити негативний вплив на стан ріки, яка є притокою р. Десна.
Довідково: КП «Чернігівводоканал» Чернігівської міської ради внаслідок виробничої діяльності є найбільшим забруднювачем навколишнього природного середовища на державному рівні. Скид недостатньо очищених стічних вод (НДО) від КП в р. Білоус протягом 2010 р. склав 18,09 млн. м3, що на 2,95 % менше ніж у 2009 р.
З Державного фонду ОНПС було виділено 2 млн. 90 тис. грн. для виконання реконструкції систем біологічного, технічного очищення; модернізації обладнання очисних споруд. Кошти були освоєні в повному обсязі. Більшу половину коштів в цей природоохоронних захід вклало саме комунальне підприємство «Чернігівводоканал».




Наталія Радченко заступник начальника відділу – керівник прес-служби Держуправління ОНПС в Чернігівські області








Коментарі (0)
avatar